Na vsebino

Kaj je to CMS?

Ta teden smo objavili enega od naših zadnjih projektov prenove spletne strani, kjer je bil glavni cilj prenos obstoječe spletne strani z veliko vsebine iz odprtokodne CMS platforme Drupal na drug CMS – WordPress. Razlog? Poenostavitev urejanja za naročnico in osvežitev dizajna.

Kmalu za tem pa smo prejeli vprašanje našega sledilca v “inbox” o tem kaj sploh je CMS? Če lahko razložimo “po domače”. :)

CMS (Content Management System) je kratica in v slovenščini pomeni "sistem za upravljanje vsebin." CMS je programska rešitev, ki omogoča uporabnikom, da enostavno ustvarjajo, urejajo in upravljajo vsebine na spletnih mestih, blogih in drugih spletnih aplikacijah. CMS sistemi so posebej zasnovani, da olajšajo uporabnikom dodajanje vsebine (besedila, slik, videoposnetkov,...) na spletne strani, ne da bi bilo treba imeti posebno tehnično znanje o oblikovanju spletnih strani ali programiranju. Med najbolj priljubljenimi CMS-ji so WordPress, Joomla, Drupal in nekateri drugi, vsak s svojimi značilnostmi in prednostmi.

Torej, “po domače” razloženo - ko izdelamo spletno stran je pomembno, da je prijazna tudi tistemu, ki bo upravljal z njo. Da ne bo cel kup zakompliciranih kod, ampak bo vizualno takoj jasno kako lahko urejate enostavne vsebine. Tudi mi, ki postavljamo spletne strani se vedno trudimo, da so v “ozadju” narejene čim bolj pregledno. Še posebej to velja za podstrani kot so blogi, prispevki, reference ipd., ki bodo zahtevale redno osveževanje vsebine.

Vsi CMS-ji niso enaki

Obstaja veliko različnih CMS-jev z različnimi funkcijami, zmogljivostmi in pristopi. Izbor pravega CMS-ja je ključen za uspeh spletnega projekta, saj bo vplival na funkcionalnost, oblikovanje in enostavnost uporabe vaše spletne strani.

Ste vedeli, da je WordPress najbolj razširjen in uporabljen CMS na svetu, ki poganja več kot 40% vseh spletnih strani na svetovnem spletu?

Ključna prednost WordPressa je tudi velika skupnost razvijalcev in uporabnikov, ki nenehno prispevajo k razvoju novih vtičnikov, tem in posodobitev, kar omogoča ohranjanje konkurenčnosti in sodobnosti na spletnem mestu. Razvijalci WordPressa redno izdajajo tudi posodobitve za varnost in stabilnost, kar pripomore k ohranjanju spletne strani v dobrem stanju.

To je tudi razlog, da smo se odločili za postavljaje spletnih strani zgolj na WordPress
Platformah. Večini naročnikov na uvodnih sestankih vidno odleže, ko slišijo, da bomo stran postavili an WordPress temi. Mogoče se čudno sliši, ampak naš cilj je, da je lahko vsak lastnik svoje spletne strani tudi samostojni upravljalec - da lahko sam spremeni, dodaja in osvežuje vsebino na spletni strani. V sedmih letih od kar skrbimo za spletne prezence se je to izkazalo kot odlična odločitev. Zadovoljstvo naših naročnikov pa temu še pritrjuje.

Imate vprašanje za nas?
Pišite nam na >>> [email protected] / www.starkmat.si

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj