Na vsebino

SEO optimizacija: Bing vs. Google

V zadnjih nekaj zapisih izpostavljamo nekatera vprašanja naših naročnikov, za katera menimo, da bi utegnila zanimati še koga. Tokrat je bilo vprašanje: “Je kakšna razlika kako naštimati SEO na Googlu pa kako na Bingu? Namreč vidim, da Bingu kar raste priljubljenost.”

Google in Bing sta dva od najbolj priljubljenih spletnih iskalnikov, ki jih ljudje uporabljajo za iskanje informacij na spletu. Google je že dolgo časa vodilni spletni iskalnik na svetu in ima običajno več kot 90% tržni delež v večini držav. A vseeno - poglejmo razlike.

SEO optimizacija (Search Engine Optimization) je proces izboljšanja vidljivosti spletnega mesta na spletnih iskalnikih. Čeprav so osnovna načela SEO podobna za oba iskalnika, obstajajo nekatere razlike med optimizacijo za Bing in optimizacijo za Google.

Bistvene razlike pri SEO optimizaciji med Bingom in Googlom?

- Uporaba različnih algoritmov

Google in Bing uporabljata različne algoritme za rangiranje spletnih strani v rezultatih iskanja. To pomeni, da lahko ista optimizacija vpliva drugače na uvrstitev spletnega mesta na obeh iskalnikih.

- Poudarek na ključnih besedah

Ključne besede so pomembne tako za Google kot tudi za Bing. Vendar pa ima Bing nekoliko večji poudarek na uporabi ključnih besed v naslovih in podnaslovih ter v vsebini strani.

- Uporaba meta oznak

Bing še vedno upošteva meta oznake, kot so meta opisi in meta ključne besede, pri oceni relevanc spletne strani, medtem ko Google teh oznak ne upošteva več toliko.

- Struktura URL-jev

Bing ima raje krajše in bolj berljive URL-je, medtem ko Google ni tako občutljiv na dolžino ali berljivost URL-jev.

- Vpliv družabnih omrežij
Bing daje večji poudarek družabnim omrežjem pri rangiranju spletnih mest. To pomeni, da lahko aktivnost na družbenih omrežjih vpliva na vašo uvrstitev na Bingu.

- Hitrost nalaganja strani

Oba iskalnika dajeta pomemben poudarek hitrosti nalaganja spletnih strani. Poskrbite, da bo vaše spletno mesto hitro naloženo, saj lahko to vpliva na uvrstitev tako na Googlu kot na Bingu.

- Natančnost in doslednost informacij

Bing je bolj občutljiv na natančnost in doslednost informacij o vašem podjetju, kot so naslovi, telefonske številke in odpiralni časi. Poskrbite, da so te informacije na vašem spletnem mestu in drugod na spletu natančne in dosledne.

- XML sitemap

Bing zelo ceni XML sitemape, ki mu pomagajo bolje razumeti strukturo vašega spletnega mesta. Poskrbite, da imate ustvarjeno in posodobljeno XML sitemap za vaše spletno mesto.

- Uporaba slik

Bing bolj pozorno obravnava uporabo slik na spletnih mestih. Poskrbite za ustrezne alt oznake in optimizirajte slike za hitro nalaganje.

- Mobilna prijaznost

Oba iskalnika dajeta prednost mobilno prijaznim spletnim mestom. Zagotovite, da je vaše spletno mesto odzivno in dobro deluje na mobilnih napravah.

Zato vedno poudarjamo, da se SEO optmizacije lotimo celostno, saj lahko tako zadostimo obema iskalnikoma. Če so se vam ob branju tega zapisa odpirala dodatna vprašanja, nas kontaktirajte in z veseljem pomagamo. Pišite na >>> [email protected]

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj