Na vsebino

Se splača oglaševati v decembru?

December je pogosto ključni mesec za vse, ki oglašujemo, saj predstavlja obdobje prazničnih nakupov in povečane potrošnje. Veliko podjetij v decembru poveča svoje marketinške in prodajne aktivnosti, da izkoristi praznično vzdušje in poveča prodajo. Vendar pa obstajajo nekateri dejavniki, ki jih je smiselno upoštevati.

Nekaterim naročnikom svetujemo povečanje marketinških aktivnosti v decembru, nekaterim odsvetujemo. Da, tako je. Odsvetujemo.

Res je odvisno od tega za katero branžo gre, kolikšen je namenjen oglaševalski budget, za kateri komunikacijski kanal gre, lokacija, kdo je ciljna skupina ipd.

Večja konkurenca…

Ker veliko podjetij poveča svoje oglaševalske dejavnosti v tem času, je konkurenca za pozornost kupcev lahko zelo visoka. >>> Posledično pa tudi višji stroški oglaševanja.

Višja cena oglasa…

Zaradi povečane konkurence se lahko cene oglaševanja, zlasti na digitalnih platformah, dvignejo. >>> Potencialno so tukaj višji stroški pridobivanja strank. Raje razvajajte obstoječe.

Prenasičenost z oglasi…

Kupci so v prazničnem obdobju običajno bolj občutljivi za oglaševalske akcije in lahko postanejo nasičeni s sporočili. >>> Oglaševalske kampanje morajo biti zato še posebej premišljene in ciljane.

Krajši čas za dostavo…

Zaradi večjega obsega naročil v prazničnem času se lahko poveča tudi obremenitev dobavne verige, kar lahko vpliva na čas dostave izdelkov ali storitev.

Kljub tem izzivom pa december ostaja ključen čas za številne vrste podjetij, zlasti trgovine na drobno, storitvene dejavnosti in e-trgovine. Pomembno je, da prilagodite svoje oglaševalske strategije in ciljate na ciljno skupino z ustrezno prilagojenimi prodajnimi sporočili. Hej, januarja večina podjetij potihne - izkoristite prednost! ;)

Imate dodatna vprašanja iz področja digitalnega marketinga in spletnih rešitev?
Pišite na [email protected] in izkoristite brezplačni posvet.

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj