Na vsebino

Optimizacija spletne košarice za več zaključenih nakupov

Se sprašujete kako zmanjšati število odhodov iz nakupovalne košarice v vaši spletni trgovini?

Pred kratkim smo prejeli tole vprašanje:
“Mi prosim pripravite spisek v alinejah kaj je potrebno na naši obstoječi strani popraviti oz predrugačiti, da bi bila ta potem vsaj malo bolj celostna? Opažam tudi veliko prometa na strani, a zelo malo zaključenih nakupov v spletni košarici.“

Vprašanje, ki je popolnoma “na mestu”. Namreč stopnja opuščanja košarice zaradi zapletenega ali dolgotrajnega postopka check-outa je zelo visoka. V povprečju VEČ KOT POLOVICA potencialnih kupcev zapusti spletno trgovino pred zaključkom nakupa!

Najpogostejši razlog? Poleg obvezne registracije so tudi druge napake, kot so visoki stroški dostave, skrite pristojbine, nejasna politika vračil, pomanjkljive informacije o izdelku ali plačilu ter zapleten postopek plačila, prispevale k višjim stopnjam opuščanja košarice.

Optimizacija zadnje faze nakupnega procesa

Veliko podjetij se na našo marketinško agencijo obrne, ker bi radi oglaševali svoje produkte iz spletne trgovine. Pogosto pa opazimo, da njihova spletna košarica oziroma celoten “check-out” sistem ni urejen, optimiziran. Zato bi bil vložek v oglaševanje lahko stran vržen denar. Kako se lotiti optimizacije zadnje faze nakupnega procesa in nekaj usmeritev.

Optimizacija zadnje faze nakupnega procesa, kot je check-out sistem, je ključnega pomena za povečanje konverzij in izboljšanje uporabniške izkušnje v spletni trgovini.

Preverite 12 usmeritev, ki vam lahko pomagajo doseči boljšo optimizacijo:

1. Pregled trenutnega stanja

Preverite, ali je postopek nakupa enostaven, jasen in intuitiven.

2. Poenostavitev korakov

Zmanjšajte število korakov, ki jih morajo uporabniki opraviti med dodajanjem izdelka v košarico in končnim nakupom.

3. Hitra plačila

Omogočite hitre načine plačila, kot so plačilo prek PayPal-a ali drugih spletnih plačilnih platform.

4. Registracija
Za uporabnike, ki se ne želijo registrirati, omogočite možnost nakupa kot gost.

5. Jasni stroški dostave in davki
Na strani košarice in med postopkom plačila jasno prikažite stroške dostave, davke in morebitne dodatne pristojbine.

6. Vmesnik za urejanje košarice
Omogočite potencialnim kupcem, da lahko enostavno urejajo vsebino svoje košarice, spremenijo količine ali odstranijo izdelke brez potrebe po vrnitvi na prejšnje strani.

7. Zanesljivost in varnost
Zagotovite, da je celoten postopek varnostno zaščiten in da uporabniki občutijo zaupanje pri vnašanju svojih osebnih in plačilnih podatkov.

8. Preverjanje v realnem času
Uporabite funkcijo preverjanja v realnem času, ki omogoča, da uporabniki vidijo, ali je izdelek na zalogi ali ne. Tako se izognete morebitnim razočaranjem zaradi razprodanih izdelkov.

9. Ponovno usmerjanje
Če uporabnik zapusti stran med postopkom nakupa, uporabite tehniko ponovnega usmerjanja, da jih spodbudite k nadaljevanju nakupa (s pošiljanjem opomnikov ali popustov).

10. Povratne informacije strank

Upoštevajte povratne informacije in ocene strank, da prepoznate težave ali vprašanja, s katerimi se srečujejo med postopkom nakupa. Seveda jih tudi odpravite.

11. Mobilna optimizacija

Poskrbite, da je check-out sistem prilagojen tudi za mobilne naprave, saj vse več uporabnikov opravlja nakupe prek pametnih telefonov.

12. A/B testiranje
Preizkusite različne elemente check-out sistema, kot so barve gumbov, postavitve, besedila itd., ter ugotovite, kateri pristopi prinašajo najboljše rezultate.

Pri analizi obnašanja uporabnikov v spletni trgovini je uporaba analitičnih orodij ključna za razumevanje, kako se obiskovalci obnašajo na spletnem mestu in kaj jih spodbuja k konverzijam. Dve najbolj priljubljeni orodji, ki jih lahko uporabite sta: Google Analytics in Hotjar.

>>> Pripravili smo obsežen zapis z veliko dodatnimi informacijami. Tiste, ki vas zanima kako povečati število zaključenih nakupov v spletni trgovini: TUKAJ pridobite še več informacij.

>>> Če bi želeli podrobnejšo analizo ali potrebujete pomoč pri optimizaciji spletne košarice v vaši spletni trgovini, bo naša ekipa z veseljem priskočila na pomoč.
Pišite nam na [email protected] za BREZPLAČEN POSVET.

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj