Na vsebino

ROI - eden najbolj iskanih marketinških izrazov

Eden izmed najbolj iskanih in pomembnih marketinških izrazov je: "ROI" (Return on Investment).

ROI označuje donos na naložbo in je ključna metrika za ocenjevanje uspešnosti marketinških kampanj in dejavnosti. Izračuna se tako, da se prihodki, ki jih je prinesla investicija v marketing, delijo s stroški investicije. Visok ROI pomeni, da so se vložena sredstva dobro obrestovala in da je kampanja ali dejavnost uspešna. ROI omogoča podjetjem in marketinškim agencijam, da ocenijo, katere marketinške strategije prinašajo najboljše rezultate ter optimizirajo svoje naložbe in proračun za prihodnost.

PRIMER KAKO IZRAČUNATI ROI:

Predstavljajte si, da ste podjetje s spletno trgovino, ki je vložilo 10.000 evrov v spletno oglaševanje za promocijo nove kolekcije oblačil. Po koncu kampanje ste pridobili 50 novih strank in ustvarili 25.000 evrov prihodkov iz teh novih strank.

Da bi izračunali ROI, bi uporabili naslednjo formulo:

ROI = ((Prihodki - Stroški) / Stroški) * 100

V tem primeru:

Stroški oglaševanja = 10.000 evrov

Prihodki iz novih strank = 25.000 evrov

ROI = ((25.000 - 10.000) / 10.000) * 100 = 150%

To pomeni, da je ROI za to oglaševalsko kampanjo 150%. To je pozitiven rezultat, saj kaže, da ste za vsak evro, ki ste ga vložili v oglaševanje, prejeli 1,50 evra prihodkov. To je dober pokazatelj, da je bila kampanja uspešna in da se je naložba obrestovala.

Kaj je bistveno za doseganje boljšega ROI?

Za doseganje boljšega ROI (donosa na naložbo) je bistveno razumevanje svojega ciljnega občinstva. Temeljito poznavanje potreb, želja, vedenjskih vzorcev in problemov svojih strank vam omogoča prilagajanje vaših marketinških strategij in optimizacijo spletnega mesta, da bolje zadovoljite te potrebe.

S tem zagotovite, da so vaša vsebina, oblikovanje, klici k akciji in celotna uporabniška izkušnja usmerjeni v to, kar vaše občinstvo išče. To povečuje verjetnost konverzij, večje angažiranosti in dolgoročnega zadovoljstva strank.

Posvetite se analizi podatkov, uporabniškim povratnim informacijam ter spremljanju trendov, da prilagodite svoje strategije in dosežete boljše rezultate v smislu ROI.

>>> Če bi želeli podrobnejšo analizo ali potrebujete pomoč pri optimizaciji kampanje bo naša ekipa z veseljem priskočila na pomoč.

>>> Pišite nam na [email protected] za BREZPLAČEN POSVET.

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj