Na vsebino

ROI - eden najbolj iskanih marketinških izrazov

Eden izmed najbolj iskanih in pomembnih marketinških izrazov je: "ROI" (Return on Investment).

ROI označuje donos na naložbo in je ključna metrika za ocenjevanje uspešnosti marketinških kampanj in dejavnosti. Izračuna se tako, da se prihodki, ki jih je prinesla investicija v marketing, delijo s stroški investicije. Visok ROI pomeni, da so se vložena sredstva dobro obrestovala in da je kampanja ali dejavnost uspešna. ROI omogoča podjetjem in marketinškim agencijam, da ocenijo, katere marketinške strategije prinašajo najboljše rezultate ter optimizirajo svoje naložbe in proračun za prihodnost.

PRIMER KAKO IZRAČUNATI ROI:

Predstavljajte si, da ste podjetje s spletno trgovino, ki je vložilo 10.000 evrov v spletno oglaševanje za promocijo nove kolekcije oblačil. Po koncu kampanje ste pridobili 50 novih strank in ustvarili 25.000 evrov prihodkov iz teh novih strank.

Da bi izračunali ROI, bi uporabili naslednjo formulo:

ROI = ((Prihodki - Stroški) / Stroški) * 100

V tem primeru:

Stroški oglaševanja = 10.000 evrov

Prihodki iz novih strank = 25.000 evrov

ROI = ((25.000 - 10.000) / 10.000) * 100 = 150%

To pomeni, da je ROI za to oglaševalsko kampanjo 150%. To je pozitiven rezultat, saj kaže, da ste za vsak evro, ki ste ga vložili v oglaševanje, prejeli 1,50 evra prihodkov. To je dober pokazatelj, da je bila kampanja uspešna in da se je naložba obrestovala.

Kaj je bistveno za doseganje boljšega ROI?

Za doseganje boljšega ROI (donosa na naložbo) je bistveno razumevanje svojega ciljnega občinstva. Temeljito poznavanje potreb, želja, vedenjskih vzorcev in problemov svojih strank vam omogoča prilagajanje vaših marketinških strategij in optimizacijo spletnega mesta, da bolje zadovoljite te potrebe.

S tem zagotovite, da so vaša vsebina, oblikovanje, klici k akciji in celotna uporabniška izkušnja usmerjeni v to, kar vaše občinstvo išče. To povečuje verjetnost konverzij, večje angažiranosti in dolgoročnega zadovoljstva strank.

Posvetite se analizi podatkov, uporabniškim povratnim informacijam ter spremljanju trendov, da prilagodite svoje strategije in dosežete boljše rezultate v smislu ROI.

>>> Če bi želeli podrobnejšo analizo ali potrebujete pomoč pri optimizaciji kampanje bo naša ekipa z veseljem priskočila na pomoč.

>>> Pišite nam na [email protected] za BREZPLAČEN POSVET.

Starkmat

Starkmat

Pozdravljeni. Mi smo Starkmat. Mateja, Tomaž in Sebastjan. Strokovnjaki za marketing, oblikovanje in spletne strani. Že od leta 2016 ima tudi Bela krajina svojo marketinško agencijo, ki skrbi za naročnike iz cele Slovenije. Osredotočeni smo na vaš uspeh in merljive rešitve. Zanima nas kdo ste, s čim se ukvarjate in kako vam lahko pomagamo dvigniti prodajo na višjo raven.
Lahko vam pomagamo pri postavitve spletne strani ali trgovine, oblikujemo e-katalog, postavimo profesionalen LinkedIn profil, izvedemo Facebook ali Google Ads kampanjo, optimiziramo obstoječo spletno stran ali pomagamo pri učinkoviti sejemski postavitvi. Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.
www.starkmat.si | [email protected] | 040 398 528 | fb: /agencijastarkmat | Linkedin: /starkmat"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj