Na vsebino

Kaj je ESG marketing?

ESG marketing je marketinška strategija, ki poudarja vrednote in prakse v zvezi z okoljem (Environmental), družbo (Social) ter upravljanjem in upravljanjem tveganj (Governance). Kratica ESG izvira iz teh treh ključnih področij, ki so postala osrednja za podjetja, ki si prizadevajo za trajnost in odgovornost v svojih poslovnih praksah.

1. Prvi tako vključuje ukrepe za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, varčevanje z energijo, trajnostno rabo virov, recikliranje in druge okoljevarstvene prakse.

2. Socialni vidik ESG vključuje skrb za delavce, enakost spolov, raznolikost, varnost na delovnem mestu, družbeno odgovorne prakse in prispevanje k lokalni skupnosti.

3. Zadnji vidik pa ključuje dobro korporativno upravljanje, transparentnost, etiko poslovanja, odnos do delničarjev in nadzor tveganj. Ustrezen sistem upravljanja zagotavlja, da podjetje deluje po etičnih in zakonitih standardih.

ESG marketing vključuje promocijo teh trajnostnih in družbeno odgovornih praks kot del marketinških kampanj in komunikacij s strankami. To je še posebej pomembno v današnjem svetu, kjer potrošniki vse bolj iščejo izdelke in storitve, ki so v skladu z njihovimi vrednotami in pričakovanji.

Najpogosteje zastavljeno vprašanje podjetnikov v zvezi s ESG marketingom je:

"Ali bo vključitev trajnostnih praks in vrednot v naše marketinške kampanje dejansko prinesla finančno korist našemu podjetju?"

Raziskave kažejo, da ima ESG marketing lahko dolgoročne koristi za podjetja, vključno z povečanim ugledom in zaupanjem strank, zmanjšanjem tveganj, privabljanjem naložb in dolgoročno konkurenčnostjo.

Seveda pa je pomembno, da se ESG marketing ne uporablja zgolj kot marketinški trik, ampak se dejansko izvajajo trajnostne prakse v celotnem podjetju. Le tako lahko ESG prinese dolgoročne koristi za podjetje in družbo kot celoto.

Tudi izdelava zelenih spletnih strani (spletne strani, ki so okolju prijazne) se lahko popolnoma vključi v ESG marketing prakse podjetja. Zelene spletne strani se osredotočajo na zmanjšanje ogljičnega odtisa in minimalno obremenitev okolja med njihovo izdelavo, gostovanjem in vzdrževanjem. Več pa v našem zapisu o DIGITALNEM ZELENEM PREHODU. Na povezavi boste našli tudi praktične usmeritve kako zmanjšati ogljični odtis spletne strani in kako ga sploh izračunati.

Na vaša vprašanja vedno z veseljem odgovorimo.
Pišite nam na [email protected]

Starkmat

Starkmat

STARKMAT >> Zanesljiva podpora podjetjem na področju spletnih rešitev in marketinga. Že od leta 2016 skrbimo za naročnike iz cele Slovenije.
Osredotočeni smo na uspeh in merljive rešitve.

Lahko vam pomagamo pri izdelavi spletne strani ali trgovine, postavitvi profesionalnega LinkedIn profila, vzpostavitvi avtomatiziranega sistema za pošiljanje mailov, izvedbi Facebook ali Google Ads kampanje, optimizaciji obstoječe spletne strani ali pomagamo z mentorskim programom.
Imate vprašanje za nas? Spoznajmo se.

www.starkmat.si | [email protected] | 040 643 733 | FB | LI


Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj