Na vsebino

Bežal pred policisti in obstal na njivi; tatovi znova na delu

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Krvavčjega Vrha včeraj nekaj pred 16. uro, zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen Golf. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo po lokalni cesti proti Gradniku, kjer je z vozilom oplazil avtobus, ki je pripeljal iz nasprotne smeri in ograjo ob hiši. Kršitelj je po trčenju nadaljeval z vožnjo do Črešnjevca, kjer je ponovno izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in obstal na njivi.

Policisti so med postopkom ugotovili, da gre za 27-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kradli nakit in denar

V Dragatušu je včeraj med 15.30 in 19.30 uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev ter skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore ter ukradel zlat nakit in denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za več kot 10.000 evrov škode.

Nepridipravi so bili med 27. in 30. novembrom na delu tudi v Dobličah, kjer je nekdo prav tako izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in ukradel zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 5.000 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Drenovca, Vinice, Preloke in Nove Lipe izsledili ter prijeli 20 državljanov Maroka, na območju Drašičev pa tri državljane Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj