Na vsebino

So težave z viaduktom Otovec odpravljene?

Na Slovenske železnice smo že dvakrat naslovili vprašanja glede otovškega viadukta, prek katerega je bila pred meseci zaradi zagotavljanja varnosti uvedena počasna vožnja, ker je prišlo do manjšega posedanja nasipa pred in izza premostitvenega objekta. Kot so poudarili na Slovenskih železnicah, počasna vožnja ni bila uvedena zaradi tega, ker bi bil viadukt v slabem stanju, pristojne službe pa po pregledu območja posedanja niso ugotovile izrazitih znakov nestabilnosti.

Na nasipu so nato izvedli sanacijska dela, ki jim je konec novembra sledila še končna strojna uravnava tira oziroma povrnitev nivelete tira v projektirano stanje. Iz Slovenskih železnic so nam danes sporočili, da so počasno vožnjo čez viadukt Otovec ukinili 29. novembra. V času od 24. do 29. novembra so sicer na dolenjski progi ukinili tri počasne vožnje.

Slovenske železnice v zimo s spremenjenim voznim redom

Zimski vozni red Slovenskih železnic, ki začne veljati 10. decembra, prinaša številne spremembe, tudi zaradi obsežnih del na ljubljanskem železniškem vozlišču in na zasavski progi. Tako bodo med drugim ob sobotah uvedli tudi dodatni vlak iz Metlike za Ljubljano ter ob vikendih med Novim mestom in Metliko.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj