Na vsebino

Bivši minister na čelu SŠ Črnomelj

Zvonko Ivanušič
Zvonko Ivanušič

Srednjo šolo Črnomelj bo po odstopu ravnateljice Elizabete Prus kot vršilec dolžnosti ravnatelja vodil Zvonko Ivanušič, piše Dolenjski list. Svet Srednje šole Črnomelj je na redni decembrski seji sprejel sklep, da se nihče od strokovnih delavcev šole ni prijavil za vršilca dolžnosti ravnatelja šole. Zato so na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport naslovili poziv, da po uradni dolžnosti imenuje vršilca dolžnosti ravnatelja SŠ Črnomelj. Ministrstvo je v skladu z zakonom na mesto v.d. ravnatelja imenovalo Ivanušiča.

Zvonko Ivanušič je na Univerzi v Ljubljani pridobil naziv diplomiranega ekonomista in naslov magistra ekonomskih ved, na Univerzi v Mariboru pa naslov univerzitetnega diplomiranega ekonomista. 62-letni Belokranjec je svoji karieri opravljal različne vodilne funkcije. Med leti 1993 in 1994 je bil glavni direktor družbe Belt‐Livar Črnomelj, od leta 1994 do 1997 je bil predsednik uprave Kmečke družbe, med leti 1997 in 2000 pa predsednik uprave Zavarovalnice Slovenica. Leta 2000 je v takratni Bajukovi vladi postal minister za finance, dve leti pozneje pa se je pridružil Pozavarovalnici Sava in bil leta 2008 imenovan tudi za predsednika uprave omenjene družbe. Od leta 2007 je bil tudi predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Tilia, pred tem pa njegov član. Skoraj desetletje je bil eden najvplivnejših mož na domači gospodarsko-politični sceni, po odhodu z vrha Save Re pa je leta 2017 odprl svoje podjetje za svetovanje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj