Na vsebino

Februarske Cicibralnice in "Srečanja s knjžničarko"

V torek, 12. in petek, 15. februarja smo se že četrtič v tem šolskem letu srečali mladi bralci, ki obiskujemo Cicibralnice in bralni klub »Srečanja s knjižničarko.«

Z zanimivo igro smo si na začetku razmigali možgane. Namreč, iskali smo besede, ki se začnejo z določeno črko. Izbrali smo si črko Č in našli mnogo zanimivih besed. Med temi besedami pa smo našli tudi ime našega mesta; mesta Črnomelj, ki ima bogato zgodovino.

Pogovarjali smo se o zanimivostih in znamenitostih Bele krajine in Črnomlja in spoznali kar nekaj zanimivih zgodb: Kako je Mirna gora dobila ime, Zakaj pravijo Črnomaljcem Prestarji in za konec še Kako je Črnomelj dobil ime.

Po zgodbah smo z voščenkami ali navadnimi barvicami risali in ustvarjali. Nastale so čudovite risbe, ki so razstavljene na mladinskem oddelku knjižnice in si jih lahko ogledate.

Ker pa je bilo dogajanje na torkovem in petkovem druženju osredotočeno na zgodbe o Mirni gori, prestarjih in Črnomlju, smo se posladkali še s prestami, ki nam jih je spekla gospa Bernarda iz Belokranjskega izročila. Bile so izvrstne, slastne in hrustljave.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj