Na vsebino

Izjava SB Novo mesto (19.1.2021)

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 94 COVID bolnikov, od tega 17 na intenzivnem oddelku.

S cepljenjem smo v SBNM začeli pred tremi tedni, do sedaj je cepljenih in prebolelih cca 50 odstotkov zaposlenih v naši bolnišnici. Prve odmerke cepiva smo namenili zaposlenim, ki delajo z najtežjimi COVID bolniki, v nadaljevanju pa cepimo vse zaposlene v zdravstvu, ki so izkazali interes. Vsi, ki so bili cepljeni, se zaenkrat počutijo dobro in nimajo nobenih stranskih učinkov, verjamemo, da bo tako ostalo tudi pri vseh, ki še pridejo na vrsto. Cepljenje z 2. odmerkom cepiva bo v naši bolnišnici potekalo v tem tednu predvidoma jutri in v petek, 22.01.2021. Po napovedih Ministrstva za zdravje bo cepiva dovolj, da bodo drugo dozo prejeli vsi, ki smo jih cepili.

Že nekaj časa, približno tri tedne je stanje pri nas stabilno, število hospitaliziranih Covid bolnikov ne narašča in ne pada, giblje se nekje med 90 in 100 hospitaliziranimi. Žal je epidemiološka slika naše regije še vedno ena izmed 4 najslabših v Sloveniji, zato si želimo, da bi ukrepi čim prej prijeli.

Vir: SB Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj