Na vsebino

Janez Ogulin zapušča mesto direktorja PU Novo mesto

Z leve: novi direktor PU Novo mesto Andrej Zbašnik, namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle in Janez Ogulin.
Z leve: novi direktor PU Novo mesto Andrej Zbašnik, namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle in Janez Ogulin.

Dolgoletni direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin z upokojitvijo vodenje te uprave s 1. majem prepušča dosedanjemu pomočniku direktorja Andreju Zbašniku, so sporočili s Policije. Ob današnji primopredaji poslov, ki je potekala v prostorih direktorja policijske uprave, se je namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle v imenu vodstva policije zahvalil Ogulinu za njegovo predano in zavzeto delo v času njegovega vodenja uprave, pa tudi sicer dela v policijski organizaciji. Hkrati je njegovemu nasledniku Andreju Zbašniku zaželel uspešno opravljanje te odgovorne funkcije. Zbašnik bo upravo začasno vodil po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije.

57-letni Janez Ogulin, po rodu Belokranjec, je novomeško policijsko upravo vodil zadnjih deset let, od 31. maja 2013. Po zaključeni kadetski šoli se je leta 1985 kot miličnik zaposlil na takratni postaji milice Novo mesto, kjer je bil kasneje vodja policijskega okoliša in namestnik komandirja. Namestnik komandirja je bil tudi na postaji milice Metlika. Z delom je nadaljeval na novomeškem Operativno-komunikacijskem centru in na Inšpektoratu policije, kjer je bil inšpektor za splošne policijske naloge.

Leta 2000 je nadaljeval kariero na Generalni policijski upravi, v Upravi uniformirane policije, kjer je leta 2006 prevzel vodenje Sektorja splošne policije. Za delo v organih za notranje zadeve je prejel tudi zlati ščit policije za dolgoletne razvojno-raziskovalne prispevke v policiji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj