Na vsebino

Kdor ima rad gozd, ima rad tudi življenje

V Krajinskem parku Lahinja te dni potekajo enotedenske počitnice za osnovnošolce od šestega do desetega leta starosti, ki v objemu narave preživljajo zadnje brezskrbne počitniške dni, polne ustvarjalnosti, gibanja, športa, iger, glasbe in spoznavanja novih stvari. Temo letošnjih počitnic so poimenovali »Kdor ima rad gozd, ima rad tudi življenje«. Počitnikarji skozi igro, gibanje, ustvarjanje, opazovanje in pogovore spoznavajo gozd ter njegov pomen za naše življenje.

Prvi dan so se tako pogovarjali o gozdu, njegovem pomenu ter se naučili gozdnega bontona. Ogledali so si tudi 250 let staro hišo, v kateri je nekoč živela družina Plavec ter skupaj zaplesali in zapeli.

Drugi dan so h gozdni sestavljanki dodali delček dreves. Spoznavali so pomen dreves, njihove vrste in uporabo. Dečku Jakobu so pomagali najti deske, ki jih je pomotoma pomešal ter mu povedali, zakaj lahko te deske uporabi. Poigrali so se tudi z drevesnimi letnicami in ustvarili prečudovite vrečke.

Sreda je bila namenjena spoznavanju gozdnih živali. Izdelali so si »pikl pokle« ter se z njimi igrali. Odpravili so se tudi v deželo škratov in gozdnih živali, kjer so živali pustile svojo sled. Sledi so vodile do misije nemogoče, kjer so se preizkusili v različnih izzivih, na koncu pa si je vsak izdelal svojo prav posebno žabo.

Zabavna in poučna bosta zagotovo tudi preostala dva dneva počitnic v Krajinskem parku Lahinja.

Vir: Krajinski park Lahinja

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj