Na vsebino

Kolpa e-bike

V okviru aktivnosti izvajanja projekta »Kolpa e-bike« - Alternativna mobilnost ob reki Kolpi, ki je delno sofinanciran s sredstvi Evropske unije – Evropski sklad za regionalni razvoj smo 1. maja na Vinici ponudili obiskovalcem različna kolesa na električni pogon. Vsi, ki so to želeli so se lahko zapeljali na vožnjo po okolici, najmlajše pa smo na izlet popeljali v prikolici za kolesa. Navdušenje vseh preizkuševalcev je bilo veliko.

Pred začetkom počitnic bodo urejene vse formalnosti in tehnične možnosti tako, da bo Javni zavod Krajinski park Kolpa s pomočjo kooperantov na terenu oddajal kolesa v izposojo. Najeti jih bo mogoče v Adlešičih, na Vinici – Gostišče Benetič in Stari trg - ANDI bar.

Danes Krajinski park Kolpa sodeluje s stojnico na prireditvi ŠPORT – ŠPAS pred osnovno šolo Mirana Jarca v Črnomlju kjer o projektu lahko izveste več in seveda tudi preizkusite vožnjo z električnim kolesom.

Namen projekta in aktivnosti Javnega zavoda Krajinski park Kolpa je vzpodbuditi alternativne oblike prevoza pri obiskovanju zavarovanega območja narave in zanimivosti ob Kolpi, kar e-mobilnost gotovo je.

Več informacij lahko dobite v času uradnih ur tudi v JZ KP Kolpa.

Vir: KP Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj