Na vsebino

Limonovi keksi s kokosom

Včeraj je v HSD Metlika po dolgem času spet zadišalo po domačih, sveže pečenih piškotih.

Pekli smo Limonove kekse s kokosom.

Sestavine:

160 g ostre moke

50 g kokosove moke

80 g sladkorja

75 g masla

1 jajce

1/2 limone

1 žlička pecilnega praška

1 žlička vanilijevega izvlečka

ščepec soli

Posip:

1 žlica kokosove moke

Priprava:

(Za 12 keksov) Zmehčano maslo, sladkor in ščep soli stepamo kakih 5 minut. Da se sladkor povsem stopi. Dodamo jajce in vanilijev izvleček in stepamo, da dobimo kremno zmes.

Moko in pecilni prašek presejemo na stepeno. Dodamo kokosovo moko, naribano limonovo lupinico in limonov sok. Vse skupaj stepemo v testo, ki je mehko in lepljivo. Skledo s testom položimo v zamrzovalnik za 5-10 minut. Zaradi lažjega oblikovanja, ni pa obvezno.

Klasičen črni pekač obložimo s peki papirjem. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Testo zajemamo in oblikujemo v nekakšne kroglice s pomočjo 2 žličk. Sproti jih polagamo v pekač. Med njimi puščamo prostor, ker se keksi med peko razlezejo. Testo lahko oblikujemo s prsti, ki jih pomakamo v kozarec z vodo.

Testo nazadnje potresemo s kokosovo moko, ki jo blago zalepimo za testo. Pekač položimo v ogreto pečico za 10-15 minut. Čas pečenja je odvisen od debeline testa. Keksi so pečeni, ko se ob robu lepo obarvajo, po vrhu pa ne preveč.

Pečene kekse ohladimo.

Dober tek!

Vir: HSD Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj