Na vsebino

Včeraj potrjenih 881 okužb z novim koronavirusom

Po podatkih sledilnika za covid-19 je bilo včeraj po 5435 PCR-testiranjih potrjenih 881 okužb. Delež pozitivnih izvidov je znašal 16,2 odstotka. Hitro testiranje je opravilo 21.601 ljudi.

Zadnji podatki o številu hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 in morebitnih smrtih še niso znani. Po včerajšnjih podatkih se je v bolnišnicah zdravilo 511 bolnikov, 86 na oddelkih za intenzivno nego.

Odpiranje teras, vsi dijaki spet v šole

Prihodnji teden bodo začele veljati nekatere spremembe vladnih omejitvenih ukrepov. Pijačo in hrano bodo gostinski lokali lahko na terasah in vrtovih stregli v posavski in jugovzhodni statistični regiji. Strožji bo režim pri prehajanju državne meje, spet bodo vzpostavljene nadzorne točke, odločbo o karanteni pa bo mogoče končati šele po petem dnevu, če bo izvid testa na koronavirus negativen.

Ob tem se s ponedeljkom v šole vračajo vsi razredi dijakov po modelu C, osnovne šole pa nadaljujejo delo kot doslej. Obenem se bo začelo množično cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih, je napovedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj