Na vsebino

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa (5. 3. 2021)

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

za nami je teden sonca in lepih dni, verjamem, da nas takšni tudi čakajo. Vreme sovpada s stanjem okuženosti s koronavirusom v naši občini. Stanje se namreč še naprej umirja in z vsakim tednom imamo manjše število aktivno okuženih.

Vlada je na seji ta teden odločila, da se v šolske klopi vračajo vsi dijaki srednjih šol, kar nam daje upanje na počasno vrnitev v ustaljene tirnice. Dijaki se vračajo po modelu C, kar pomeni, da bodo v šolo hodili izmenično – en teden v šoli, en teden od doma. Gostince je verjetno najbolj razveselila novica, da lahko od ponedeljka testno odprejo terase lokalov, kar verjamem, da jim pomeni veliko. Vseeno ne pozabimo na odgovorno ravnanje in upoštevajmo vse predpisane ukrepe.

Minilo je eno leto, odkar so v Sloveniji potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Niti v sanjah si nismo predstavljali, kaj nas čaka v naslednjem letu dni. Epidemija nam je v življenju marsikaj spremenila, verjamem pa da so med njimi tudi kakšne pozitivne stvari. Ne glede na to, da se stanje umirja, ne moremo z gotovostjo trditi, da smo varni. Še vedno obstajajo druge različice virusa, proti katerim so cepiva manj učinkovita. Zato bodimo odgovorni še naprej, nosimo maske in držimo razdaljo.

Še vedno velja, da lahko kontaktirate Hišo sadeži družbe Črnomelj, ki ponuja kakršnokoli pomoč v tem času. Lahko jih kontaktirate na telefonsko številko 040 696 100, kjer vam bodo v sklopu projekta PO MOČ pomagali in vas poučili o komuniciranju z modernimi tehnologijami, vam pomagali pri manjših opravilih, pomagali pri pridobivanju manjkajočih znanj za sodobne bančne, trgovinske storitve in podobno. Pomoč je namenjena tako mladim kot starim, zato pokličite brez zadržkov.

Ostanite zdravi.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj