Na vsebino

Literarni večer posvečen Franu Milčinskemu - Ježku

Z mašo za Lojzeta Krakarja v cerkvi sv. Štefana in literarnim večerom poezije Franeta Milčinskega - Ježka v kulturnem centru, so se v Semiču včeraj začeli 28. Krakarjevi dnevi, posvečeni pesniku, novinarju, uredniku, prevajalcu, esejistu in profesorju Lojzetu Krakarju, ki jih tradicionalno organizira Kulturno društvo Orel. Z nizom kulturnih prireditev želijo pomen rojaka, ki mu življenje ni bilo naklonjeno, trdneje zasidrati v zavest ljudi.

Literarni večer so tokrat posvetili izjemnemu slovenskemu satiriku, mladinskemu pisatelju, igralcu, režiserju, humoristu, pesniku in šansonjerju Franetu Milčinskemu - Ježku.

Gostja večera je bila Ježkova vnukinja Nana Milčinski, ki deluje na različnih področjih gledališča, radia, filma in televizije kot gledališka režiserka, režiserka sinhronizacij risank, dramaturginja, performerka in pevka. K sodelovanju na prireditvi, ki je potekala v sklopu praznovanja 50-letnice Krajevne knjižnice Semič, so povabili tudi ostale, da z izbrano Ježkovo pesmijo obogatijo večer.

V sklopu Krakarjevih dnevov so v Muzejski hiši Semič danes odprli začasno razstavo o Lojzetu Krakarju z naslovom Knjiga, ki ostane. Tridnevni prireditveni niz bodo drevi ob 19. uri nadaljevali z osrednjo prireditvijo, na kateri bo gostja Marta Kelvišar, menedžerka leta 2023.

Letošnje Krakarjeve dneve bodo v nedeljo, 18. februarja, končali s koncertom pevskih zborov in pritrkovalcev občine Semič.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj