Na vsebino

Mednarodni dan gora z Vikijem Grošljem

V Knjižnici Črnomelj smo ob mednarodnem dnevu gora 11. decembra, v sodelovanju s Planinskim društvom Črnomelj gostili Vikija Grošlja.

Viki je vrhunski alpinist. Ponaša se s številnimi plezalnimi vzponi v domačih in tujih gorah. Povzpel se je na najvišje vrhove celin ter smučal z osemtisočaka in drugih vrhov.

Viki Grošelj nam je predstavil svoje odprave na Himalajo. Njegova prva odprava je bila vstopnica v nov svet v katerem je spoznal veličino narave in tega, da zmoremo veliko več, kot si predstavljamo. Spoznal je, da smo v primerjavi s silami, ki nas obdajajo neznatni in nepomembni. Alpinizem je skozi leta izkušenj pridobljenih z lastno izpostavljenostjo in neprecenljivih izkušenj postal njegov način življenja. Naučil ga je vztrajnosti, predanosti in zavezanosti cilju, kakor tudi tovarištva, strpnosti, sočutja in iskanja meja lastnih sposobnosti. Vse to ga tudi spodbuja, da želi biti boljši, ne le kot alpinist, ampak predvsem človek.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj