Na vsebino

Modernizacija ceste Vinica - Sinji Vrh - Radenci

Danes so začeli asfaltirati zadnji odsek ceste Stari trg ob Kolpi - Vinica v dolžini cca. 1800 m. Domačini pravimo, da je sicer 40 let prepozno, turistični delavci pa smo prepričani, da bo to nov zagon za lažji turistični razcvet doline Kolpe, saj se obiskovalci ne bodo več obračali pred makedamom in se čudili, da državna cesta v 21. stoljetju še ni asfaltirana.
Obiskovalci bodo z večjim veseljem krožili po dolini Kolpe, se udeleževali prirediitev in obiskovali ostale ponudnike, četudi bodo nastanjeni na enem koncu Kolpe, se bodo lahko odpravili na dnevne izlete po celotnem toku Kolpe in po ostali Beli krajini, za kar so se sedaj le s težavo odločali zaradi prahu in grde ceste.
Po dobrih 200 letih od izgradnje te ceste, ki jo je zgradila Napoleonova vojska smo končno dočakali ta trenutek, za kar smo veseli, seveda pa je malo grenak priokus tega veselja, saj vemo da je letos volilno leto in ugotovili smo, da se je gradila s tempom 500 m / volitve. Da ne govorimo o povojnih obljubah od začetka 50. let naprej, kar je skoraj 70 let neskončnih obljub tem sedaj praznim vasem.
Asfaltiranje bo potekalo še do četrtka, ko naj bi položili tudi fini sloj, zaključna dela pa se bodo ob odprti cesti nadaljevala naprej.

Vir: Poljanska dolina ob Kolpi

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj