Na vsebino

Nemščina jim ni tuja

Foto: SŠ Črnomelj
Foto: SŠ Črnomelj

V sredo, 6. 4. 2022, so dijaki 3. aG in 4. ST, ki so se odločili, da bodo svoje znanje nemščine preverili z opravljanjem javnoveljavnega izpita DSD I/2022, uspešno zaključili ustni del izpita. Izpiti so mednarodne veljave in se opravljajo na nivojih A2/B1. Vsi dijaki, ki so pristopili k izpitu, so bili zelo zadovoljni, saj so zelo uspešno opravili drugi del izpita. V mesecu marcu so že opravili pisni del. Z rezultati bodo seznanjeni konec šolskega leta.

Pohvale za odlične rezultate DSD 1/2021 so tudi dijaki 4. aG dobili od mentorice Alexandre Kočevar, ki je z izkazanim znanjem nemščine nadvse zadovoljna.

Iskrene čestitke je prejela dijakinja 4. aG Julia Kočevar, ki je na jezikovni ravni B1 dosegla na pisnem in ustnem delu izpita vse točke in v tem šolskem letu v sodelovanju z novomeško gimnazijo osvojila jezikovno diplomo C1, kar ji omogoča študij v Nemčiji.

Diplomanti DSD/2021 so: Ana Marija Bukovec, Vesna Cekuta, Luka Jakofčič, Urška Jurajevčič, Vita Kambič, Julia Kočevar, Klara Markovič, Katja Pezdirec, Julija Ribarić, Kim Riznič, vsi 4. aG.

Vsem dijakom iskrene čestitke za dosežen uspeh!

Vir: Srednja šola Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj