Na vsebino

Noč knjige tudi letos zasijala na OŠ MŠN

Včeraj smo na OŠ Milke Šobar Nataše pripravili maraton dogodkov, povezan s knjigo, zgodbo in branjem.

Učenci 8. in 9. razreda so se ta dan odpeljali v Karlovac, kjer smo na partnerski šoli COODM Karlovac Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granice izvedli zaključek mednarodnega bralnega projekta. V njem skozi šolsko leto spoznavamo dve deli slovenskega oz. hrvaškega avtorja. Gostoljubno so nas sprejeli in nam predstavili šolo, aktivnosti, ki so jih izvedli v projektu, udeležili smo se interaktivne delavnice na temo slovenske slikanice. Poučen in zanimiv je bil obisk Mestne knjižnice Karlovac. Dan smo zaključili s sprehodom ob reki Korani in bili v Aquatiki, v sladkovodnem akvariju. Ob vrntvi v Črnomelj smo se priklučili šolskemu dogajanju ob Noči knjige.

Popoldanske aktivnosti so se na šoli za učence 7. razreda ter PPVI 5,6 začele že zgodaj popoldne. Učenci so pripravili sobe za nočitev, obiskali Splošno knjižnico Črnomelj ter sodelovali pri pripravi večerje. V bralno-ustvarjelnem delu smo se družili z zgodbo Martina Krpana in medse povabili zunanje udeležence, ki so skupaj z našimi učenci bili aktivni v treh delavnicah (likovni ustvarjalnici, multisenzorni poslušalnici in bralnici). Skrbno so jih izvedle naše učiteljice. Sledil je ogled šolske predstave Kako sta se gospod in gospa pomirila. V zelo lepem večernem dogodku smo poslušali glasbeno obarvan pogovor na temo Košček zgodbe, prosim … s pevko narodnozabavne glasbe Urško Klobučar, ki ga je vodila Ajda Skrbinšek.

Ob tej priložnosti je na šoli prenočilo 13 učencev. V sanje so jih popeljali čudoviti dogodki dneva, mogoče tudi kakšna stran iz knjige, ki so jo prelistali pred spanjem.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj