Na vsebino

Nov vdor virusa v DSO Črnomelj

Če smo pred natanko mesecem dni z veseljem poročali, da je minilo dobro leto dni, odkar so pri stanovalcih Doma starejših občanov (DSO) Črnomelj zabeležili zadnjo okužbo, so tokrat novice manj spodbudne. 41 stanovalcev v prvem nadstropju je namreč pozitivnih na koronavirus. Svojce stanovalcev prvega nadstropja so o tem nemudoma obvestili, vsi pa so trenutno brez bolezenskih znakov koronavirusne bolezni, je prek družbenega omrežja sporočila direktorica DSO Črnomelj Valerija Lekić Poljšak.

Obvestili so epidemiološko službo, v domu pa izvajajo vse potrebne ukrepe za preprečitev širjenja okužb pri stanovalcih in zaposlenih. Vzpostavili so rdečo, sivo in belo cono. V rdeči in sivi coni so obiski mogoči po predhodni najavi, v beli coni pa potekajo obiski, kot je bilo objavljeno na spletni strani DSO Črnomelj.

Za vstop v dom morajo vse osebe izpolnjevati enega izmed pogojev PCT. Ob tem naprošajo, da se kljub izpolnjevanju pogoja PCT neposredno pred vsakim odhodom na obisk samotestirate ali opravite hitri test. Priporočajo tudi, da na obisk prihajate le, če je to nujno potrebno in samo v primeru, da ste res zdravi.

»Stanovalci se počutijo dobro, zaposleni v domu pa jim tudi v teh kriznih časih skušamo zagotoviti največje možno udobje in kar se da normalno bivanje. Stanovalci, ki niso v rdeči ali sivi coni, se lahko zadržujejo na balkonih in v parku doma. Vsem omogočamo komunikacijo s sorodniki preko telefona, na oddelkih in v sobah pa izvajamo razne prostočasne aktivnosti. Zaposleni se po svojih najboljših močeh trudimo poskrbeti za varnost, zdravje in dobro počutje vseh stanovalcev,« je še zapisala Lekić Poljšakova in dodala, da je za zagotavljanje oskrbe in v izogib zaprtju doma, ključno dobro sodelovanje in dobra komunikacija med zaposlenimi in svojci.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj