Na vsebino

Novoletne delavnice na OŠ Dragatuš

V sredo, 19. 12. 2023 smo imeli učenci 1., 2. in 3. razreda tehniški dan. Prišli smo v šolo ob običajnem času.
Morali smo imeti s sabo nizki kozarec za vlaganje, ker smo ga potrebovali za svečnik. Učiteljica nam je dala božične prtičke, da smo lahko izrezali sličice. Ko smo si zbrali sličice, smo vzeli čopič in namazali na kozarec, potem smo pa prilepili sličico na kozarec. Počakali smo, da se posuši. Med tem ko se je to sušilo, smo še naredili smrečico. Učiteljica je pripravila palčke in zeleni papir. Iz zelenega papirja smo izrezali 4 trakove od najmanjšega do največjega. Trakove smo nalepili na palčko od najmanjšega do največjega. Na te trakove smo lahko dali bleščice. Potem smo še nalepili zvezdo. Učiteljica je še nalepila kos volne, da si si lahko izdelano smrekico kam obesil. Potem ko smo naredili vsi, smo šli v 3. razred gledati film.
Ta dan mi bo ostal vedno v spominu. (Tia Dajčman, 2. r.)

Danes, 19.12.2023, smo imeli učenci 1., 2. in 3. razreda tehniški dan – novoletne delavnice.
V šolo smo prinesli steklene kozarčke in po želji tudi bleščice. Najprej smo iz lesenih palčk in papirja izdelali smrekico, nato pa iz kozarcev svečnike. Svečnike smo okrasili. Ko smo končali in vse pospravili, smo odšli gledat risanko.
Danes mi je bilo zelo lepo. (Nuša Panjan, 2. r.)

V šoli smo delali luč in okrasek za smrečico. Potem smo pospravili učilnico. Nato smo gledali film o jelenčku Niku.
Zelo mi je bilo lepo. (Klara Šmalcelj, 2. r.)

Danes zjutraj je bilo zelo hladno. Oblekla sem si topla oblačila. Ob prihodu v šolo sem si slekla bundo, ker hišnik preveč kuri. Imeli smo tehniški dan. Izdelovali smo smrekice iz papirja in lesenih palčk. Lepili smo servetke na steklene kozarčke.
Po končanem delu smo šli na kosilo. Pred šolo me je čakala družina. (Kim Mravinec, 2. r.)

V šoli smo delali luč in okrasek za smrečico. Potem smo pospravili učilnico. Nato smo gledali film o jelenčku Niku. Zelo mi je bilo lepo. (Klara Šmaljcelj, 2. r.)

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj