Na vsebino

Občni zbor PGD Dragatuš (2023)

V soboto, 28. januarja, je v prostorih gasilskega društva potekal že 112. občni zbor PGD Dragatuš, na katerem so članice in člani med drugim volili tudi novo vodstvo društva. Še en mandat predsednika društva so soglasno zaupali Aleksandru Kuzmi, prav tako je bil soglasno ponovno izvoljen za poveljnika Stanislav Kuzma. Oba sta podala izčrpno poročilo o opravljanem delu, ki ga zares ni bilo malo, nato pa razgrnila tudi načrte za delo v okviru društva v prihodnje in se zahvalila za izkazano zaupanje, nemalo zahval pa je bilo izrečenih tudi vsem članicam in članom, ki so s predanim delom prispevali k nadaljnjemu uspešnemu razvoju PGD Dragatuš. Na občnem zboru so bili na novo izvoljeni tudi vsi preostali organi društva, v svojo sredo pa je društvo sprejelo tudi nove člane in članice. Poleg predstavnikov sosednjih društev PGD Butoraj, Dobliče, Zapudje in Tanča gora so občni zbor s svojo prisotnostjo počastili tudi člani gasilskega društva Novi Marof na čelu s predsednikom Nedeljkom Vukalovićem, podžupan občine Črnomelj Jaka Bilkerbach ter članica poveljstva GZ Črnomelj Renata Kambič in podpoveljnik GZ Črnomelj Gregor Flek.

Na občnem zboru so podelili tudi številna priznanja za dolgoletno delo v društvu.

Priznanja za 10 let dela v društvu so prejeli Slavko Špehar, Tim Kač Lamut, Tilen Hudelja, Jani Kastelic, Anej Bahor, Alja Mar, Lara Hudelja, Klara Hudelja, Aljaž Bahor, Jože Rožman; za 20 let dela Miha Puhek, Aleš Hudelja, Mitja Matkovič, Vladimir Matkovič; za 30 let dela Bojan Peršič, za 40 let dela Leopold Brunskole in Jaka Ivanič; za 50 let dela v društvu pa Jože Hudelja in Branko Kuzma.

Priznanje za 30 let dela v operativi sta prejela Andrej Rogina in Marko Štefanič.

Priznanje GZ Črnomelj III.stopnje so prejeli Kevin Požek, Jože Rožman, Aleš Vlahovič in Jani Kastelic; priznanje II.stopnje Damjan Simonič, Luka Babič, Tihomir Simčič in Dušan Tomc; priznanje I.stopnje pa so prejeli Janja Pešelj, Bogomir Henigman in Stanislav Kuzma.

Predsednik gasilskega društva Novi Marof Nedeljko Vukalović je na koncu podelil še plakete članom PGD Dragatuš Aleksandru Kuzmi, Stanislavu Kuzmi, Romanu Pašiču, Alešu Hudelji in Silvu Cerarju.

Kot se spodobi, je po občnem zboru sledilo še prijetno neformalno druženja, na katerem so se še naprej spletale trde vezi med vsemi ljudmi dobre volje, ki cenijo vrednote gasilstva.

Vir: PGD Dragatuš

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj