Na vsebino

Obisk Knjižnice Črnomelj in podelitev priznanj Pravljičnega potujočega kovčka

V šolo in vrtec Stari trg ob Kolpi sta danes prišli direktorica Anja Trgovčič Panjan in višja knjižničarka Breda Kočevar iz Knjižnice Črnomelj. Obiskali sta naju, da bi zaključili celoletni projekt knjižnice: Pravljični potujoči kovček, s katerim želijo spodbujati branje pri otrocih in njihovih družinah.

Za nas sta pripravili in izvedli pravljico v obliki kamišibaj gledališča, katero so otroci vrtca, 1. triletja in njihove mentorice z zanimanjem spremljali. Potem ko pa je "počil lonec in je bilo pravljice konec..." pa so na oder stopili še otroci vrtca in šolske folklorne skupine Stari trg ob Kolpi, ki so skupaj predstavili Levstikovo pravljico "Kdo je napravil Vidku srajčico". Po igri in plesu naših otrok, sta ga. Anja in ga. Breda otrokom in učencem podelili še priznanja za sodelovanje v projektu. Otroci so z veseljem prihajali po izročena priznanja. Veseli pa smo bili vsi, ki smo sodelovali pri izvedbi, saj se je tudi tako vzpodbujala ljubezen do knjig, katerih nikoli ne more nadomestiti noben računalnik in ne televizija.

Vir: Andreja, Katarina, Anita, Anja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj