Na vsebino

Obvestilo Občine Črnomelj glede odstranjevanja panelne ograje na južni meji in njena uporaba

Občina Črnomelj obvešča vse krajevne skupnosti in občane, ki so konec preteklega leta izkazali interes po odkupu odstranjene panelne ograje ob južni meji, da odkup te ne bo možen. Slednje je bilo s strani ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja pojasnjeno na srečanju z županom Občine Črnomelj Andrejem Kavškom 29. maja 2023.

Po besedah ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja se je v mesecu maju pričelo odstranjevanje panelne ograje na meji s Hrvaško. Pričakovati je, da bo panelna ograja dokončno odstranjena v roku dveh let.

V nasprotju s prvotnimi načrti ministrstva za notranje zadeve v preteklosti (možnost odkupa panelne ograje za lokalne skupnosti in druge zainteresirane občane) je minister napovedal, da je panelna ograja del državne premičnine in bo namenjena za potrebe nacionalne varnosti oz. potrebe ministrstva za notranje zadeve in obrambe.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj