Na vsebino

Parkiranje v mestnem jedru Črnomlja

Na današnji dan, pred natanko dvema letoma, sem na svojem FB profilu objavil tole:

"Jutro! Civilna iniciativa (CI), ki se zavzema za spremembo odloka prometne ureditve v mestnem jedru Črnomlja, je imela včeraj pozen sestanek z županjo. Pogovor je bil konstruktiven in s strani županje nam je bilo zagotovljeno, da bo, ko ga pravilno formuliramo in dostavimo na naslov, tudi uvrščen na dnevni red ene prvih občinskih sej v novi sestavi. Izjavo imam tudi posneto in danes jo bomo predvajali v lokalnih novicah Radia 1. Zahvaljujem se vsem, ki ste se odzvali in pridružili naši akciji, saj smo v samo treh dneh zbrali skoraj 400 podpisov. Vidim, da je CI lahko uspešna, če ima natančno določen cilj, če so zahteve realne in če so ljudje složni. Še najbolj pa me veseli to, da akcija ni imela nikakršnega političnega predznaka in je bila kljub temu (ali pa ravno zaradi tega) tako uspešna, neverjetno hitra in v primerjavi z občinskimi ali državnimi praktično tudi brezplačna (10,4€ za dve Coca coli, Tangerino in 5 čajev). Yes!!!"

No, nekateri ste imeli, na žalost, prav! Po dveh letih se ni zgodilo prav nič!! Niti na sestanek k županji nismo bili povabljeni, niti zadeva ni prišla do občinskih svetnikov, čeprav je bila na občino poslana priporočeno in so bili priloženi vsi podpisi občanov (originali, kopije hranim na radiu). Nismo dobili niti odgovora. Niti dodatnega vprašanja. Zanimivo, ali ne? Županja naj bi bila v službi svojih občanov in naj bi se trudila, da poskuša zadeve, ki jih občani predlagajo rešiti ali vsaj obravnavati.

Če se takšna zadeva, kot je parkirni režim v mestnem jedru Črnomlja, ne more oz. niti ne poskuša rešiti v dveh letih, kako naj potem občani pričakujemo rešitve na drugih področjih? Aja, zdaj ni pravi čas za to; dve leti je že od volitev, do naslednjih pa sta še dve. V bistvu, zdaj pa res ni pravi čas za to ...

Prilagam izjavo županje o tem, da je predlog CI na mestu in da bodo o njem spregovorili na eni od sej občinskega sveta. Seveda je bila izjava posneta v zadnjem tednu pred volitvami. In, če te obljube po dveh letih ni izpolnila, ali lahko tej izjavi rečemo laž?

Občinskemu svetu Občine Črnomelj smo predlagali cenik, ki bi bil bolj prijazen do vseh, predvsem pa do mestnega jedra, stanujočih in zaposlenih v njem. Cenik, ki smo ga predlagali, najdete v prilogi spodaj.

Ne vem ali se občani zavedate, da imamo v mestnem jedru cenik parkirnine za tri vrste ljudi (ali mogoče že kast?):
- Zaposleni na občini imajo brezplačno parkiranje na občinski (naši) zemlji izza grada.
- Zaposleni na sodišču imajo za parkiranje rezervirano mesto in poseben popust (izza gostilne Suhi most).
- Vsi ostali plačamo po veljavnem ceniku.

Spomnite se samo težav s parkiranjem pred vrtcem v Loki in marsikdo se je razveselil, žal prvoaprilske novice, o tem, da je županja sprejela pobudo CI: TUKAJ.

Občani, demokracija ni samo v času volitev ... Z akcijo kmalu nadaljujemo!

Zvočni zapis

  • - Mojca Č. Stjepanovič o pobudi CI

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj