Na vsebino

Postaja za izposojo e-koles tudi v Semiču

V sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju so v trškem jedru Semiča postavili postajo za izposojo koles in nabavili tri električna kolesa. Z izposojo e-koles bodo začeli predvidoma aprila prihodnje leto oziroma takoj, ko bodo nastopile primerne temperature.

Vrednost naložbe za semiško občino znaša 27.500 evrov, pri čemer je dobrih 19 tisočakov prispeval Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, preostanek pa je primaknila občina iz lastnih sredstev.

Občina Semič je skupaj z občinami Črnomelj, kjer so prav tako postavili postajo za izposojo e-koles, Mirna Peč in Novo mesto, vse z območja LAS Dolenjska in Bela krajina, pristopila k projektu sodelovanja s ciljem vzpostavitve kolesarske verige na podeželju. Celoten projekt sicer povezuje 12 lokalnih akcijskih skupin in 29 slovenskih občin. Gre za ambiciozno operacijo povezovanja občin med severno in južno mejo države.

Vir: foto: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj