Na vsebino

Pravljični potujoči kovček praznuje 15 let

V torek, 7. junija, smo v Knjižnici Črnomelj preko spleta zaključili še eno sezono družinskega branja in druženja ob pravljičnem potujočem kovčku. Letos je v projektu ponovno sodelovalo več kot 800 družin in preko 100 mentorjev iz skoraj vseh vrtcev in šol črnomaljske ter semiške občine. Za zaključek smo vse sodelujoče otroke in mentorje nagradili s spletnim ogledom sedmih epizod odličnega slovenskega risanega filma Koyaa in nagajivi predmeti 2.

Projekt ima povezovalno vlogo, saj povezuje knjižnice, vrtce, šole in družine. Nekaterim družinam kovček s knjigami pomeni prvi in edini stik s knjigo in branjem.

V Knjižnici Črnomelj smo v novembru 2021 s kvalitetnimi knjigami napolnili 56 kovčkov. Zaradi korone smo v kovčke dali samo tri knjige, ker so bile knjige vsak teden od petka do nedelje v karanteni in so nato razkužene nadaljevale svojo pot od otroka do otroka. Za to so vestno skrbeli mentorji.

Za letošnji zaključek smo se ob 10. uri najprej na ZOOM-u srečali otroci, učenci, mentorice in mentorji, ravnateljice in ravnatelji. Pozdravila in nagovorila sta nas župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in županja občine Semič Polona Kambič.

V programu je sledila kratka predstavitev v kateri smo prikazali drobce dogodkov, ki so se spletali okrog pravljičnega potujočega kovčka vseh 15 let.

V nadaljevanju so si otroci preko povezave ogledali risanke, ki smo jih v sodelovanju z ZIK Črnomelj pridobili iz Kinodvora Ljubljana. Vsi sodelujoči bodo v naslednjih dneh prejeli tudi lična priznanja, ki so delo oblikovalca Rolanda Pluta, in jih bodo lahko po dogovoru prevzeli v knjižnici.

V knjižnici že snujemo načrte za prihodnje šolsko leto in se veselimo novih izzivov pri organizaciji bralnih projektov za otroke, mladino in odrasle.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj