Na vsebino

Praznik občine Črnomelj

V Kulturnem domu Črnomelj je včeraj potekala osrednja proslava ob prazniku občine Črnomelj, na kateri je župan Andrej Kavšek podelil priznanja občine, bil pa je tudi slavnostni govornik. Celoten posnetek govora je v priponki spodaj.

Športni kolektiv leta 2019 je postala plesna skupina Destiny's Child, njihov predstavitveni video si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Športnica leta 2019 je postala Iva Simčič z vrsto izjemnih dosežkov v lanskem letu. Iva Simčič se je v videu predstavila TUKAJ.

Športnik leta 2019 je postal Andraž Cimerman, državni prvak v ulični košarki. Andražev predstavitveni video najdete TUKAJ.

Diplomo občine je prejelo Športno društvo Butoraj, s predsednikom Janezom Perušičem na čelu, za dolgoletno in aktivno delo, prispevek k širši razpoznavnosti občine in spodbujanje aktivnega preživljanja prostega časa ter medgeneracijskega druženja. Video o ŠD Butoraj si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Diplomo je prejel tudi poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj za vzpodbudno in aktivno delo na področju razvoja gasilstva in civilne zaščite na območju občine Črnomelj. Predstavitveni video o Jožetu Vrščaju najdete TUKAJ.

Najvišje priznanje – Plaketo Občine Črnomelj je prejela profesorica Marija Jelenič, ki je močno prispevala k napredku, ugledu in uspehu občine na področju vzgoje in izobraževanja ter drugih zadev javnega pomena za mesto Črnomelj v devetdesetih letih svojega življenja, ki jih je praznovala letos. Predstavitveni video o Mariji Jelenič si lahko ogledate TUKAJ.

Scenarij za včerajšnji dogodek, katerega organizator je bil ZIK Črnomelj, je bila Nastasja Schweiger, izveden pa je bil s člani ZIK Teatra. Za glasbeno popestritev proslave je poskrbel Marko Simčič z zasedbo v kateri so bili Jan Gašperič, Andrej Kmetič, Jurij Ivanušič, Mateo Spahić in pevka Tina Kocjan, ki je zapela tudi himno ob pričetku slavnostnega dogodka.

Obrazložitve vseh priznanj najdete v prilogah spodaj.

V sklopu praznika bo danes zvečer na ogled predstava Županova Micka v izvedbi SNG Drama Ljubljana, ki pa je že zasedena do zadnjega kotička..

Zvočni zapis

  • - Govor župana Andreja Kavška

Priponke

Vir: Radio Odeon, Studio Rakun, ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj