Na vsebino

Pregled leta v novicah - marec 2021

Josip Doltar in Črnomelj
Josip Doltar in Črnomelj

1. marca je potekala predstavitev knjige Ilinke Todorovski "Josip Doltar in Črnomelj". Zaradi situacije s korono je predstavitev potekala prek spletne aplikacije Zoom, novico in posnetek predstavitve pa si lahko ogledate TUKAJ.

Takoj naslednji dan nas je razveselila novica iz Ljubljane. Svoja vrata je namreč odprla mikrodestilarna Petriot, ki ima svoje korenine v Beli krajini. Več na povezavi TUKAJ.

Proti koncu meseca je bila na Grabrovcu izvedena operativna vaja interventno prioritetnejših enot Gasilske zveze Metlika. Potek si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Župan Andrej Kavšek je dolgoletni sekretarki Območnega združenja Rdečega križa Črnomelj Marjanci Cimerman podelil bronasti znak Civilne zaščite, ki se podeljuje za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Celotna novica je dostopna TUKAJ.

Konec marca je bila vložena obtožnica zoper rejca psov z Mavrlena. Obtožnica je bila vložena po tem, ko je bil napad njegovih psov septembra 2017 usoden za njegovo 71-letno mamo, ki je za posledicami napada umrla v bolnišnici. Celotno novico najdete TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj