Na vsebino

Pregled leta v novicah - april 2021

Začetek aprila je postregel z nizkimi temperaturami, saj je bilo 7. aprila marsikje najhladnejše aprilsko jutro v zadnjih 70 letih. V Dobličah pri Črnomlju so tako zjutraj namerili –11,6 stopinje, prej je bil aprilski rekord –5,5 stopinje, v Črnomlju pa –7,1 stopinje v letih 1955 in 1956. Sledila je pozeba, ki je na jugovzhodu Slovenije prizadela vse vrste sadja, nekatere povsem.

Na velikonočni ponedeljek je svojo življenjsko pot sklenil Peter Badovinac starejši, znameniti gostilničar z Jugorja pri Metliki.

Črnomaljce je pretresla vest o tem, da v dnevno sobo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan neznanec skozi okno vrgel molotovko.

Iz Zdravstvenega doma Črnomelj je prišla spodbudna novica, da bodo od maja izvajali celoten program ortodontije, čakalne dobe pa naj bi se končno nekoliko skrajšale.

Odmeval je tudi prvi kickstarter projekt iz Podjetniškega inkubatorja Bela krajina. Ekipa Dudes vs. Gravity je na največji platformi za množično financiranje Kickstarter objavila svoj izdelek, ki so ga poimenovali "GravityBoard".

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj