Na vsebino

S četvorko so se poslovili od srednješolskih klopi

Maturanti so ob slovesu od srednješolskih klopi v okviru projekta Plesne zveze Slovenije tradicionalno zaplesali četvorko. Na ulicah več slovenskih mest in ponekod po Evropi se jih je opoldne ob spremljavi Straussove melodije po navedbah organizatorjev zavrtelo med 18.000 in 19.000. V Sloveniji jih je zaplesalo okoli 6000. Med njimi so bili tudi maturanti v Črnomlju, ki so četvorko odplesali pred športno dvorano tamkajšnje srednje šole in hkrati simbolično predali šolski ključ.

Pod okriljem Plesne zveze Slovenije so mladi plesali v Črnomlju, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Novem mestu, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ljutomeru, Postojni, Brežicah, Krškem, Tolminu, Slovenskih Konjicah, Sežani, Šentjerneju, Mirni, Litiji in na Ptuju ter v 25 krajih v Srbiji, na Slovaškem, Madžarskem, Severni Makedoniji in Črni gori.

Sodelovanje na četvorki je bilo za vse slovenske maturante brezplačno, dogodek je prenašal Radio Slovenija International.

Plesna zveza Slovenije je tudi imetnik zadnjih treh Guinnessovih rekordov v sinhronem plesanju v letih 2009, 2010 in 2011. Rekordna znamka iz leta 2011 s 33.202 udeležencema še vedno velja za največje število simultano plešočih v četvorki.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj