Na vsebino

Sveži podatki: potrjenih 13 novih okužb, štiri osebe umrle

Po zadnjih uradnih podatkih so v petek potrdili 13 novih primerov okužbe z novim koronovirusom. Umrle so štiri osebe, opravili pa so 1.250 testiranj. Več podrobnosti na novinarski konferenci, ki jo na Siol.net prenašamo v živo.

Uradni govorec Jelko Kacin in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec sta na današnji novinarski konferenci ponovila sprejete ukrepe v petek, ki predvidevajo ponovno odprtje prostorov za tehnične preglede in ostalih postopkov z vez iz registracijo motornih vozil. Več o tem tukaj.

Od polnoči v Sloveniji velja nov odlok o omejitvi gibanja, s katerim je vlada nekoliko razrahljala ukrepe. Med drugim lahko tisti, ki imajo zemljišča in objekte v drugih občinah, z današnjim dnem tam izvajajo vzdrževalna in sezonska opravila. Omogočenih je tudi več športnih dejavnosti.

Po državi je začel danes veljati nov odlok o omejitvah gibanja. Tako lahko lastniki počitniških hišic, njiv ali pa sadovnjakov prehajajo tudi v drugo občino, če želijo kaj urediti na svoji zemlji. To velja za tiste, ki imajo nepremičnino v lasti, z njo razpolagajo, jo imajo v najemu ali kakorkoli drugače upravljajo z njo. Pri sebi morajo imeti izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, ki dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta.

Sprememba je tudi pri športnih dejavnostih. Nekaj novosti je v veljavi že od danes, več pa jih vstopa v veljavo v ponedeljek. Takrat svoja vrata odpirajo med drugimi gradbene trgovine, avtosaloni in servisi.

Število okuženih v Sloveniji in po regijah lahko spremljate TUKAJ.

Število okuženih po vsem svetu pa lahko spremljate na povezavi TUKAJ.

Vir: Siol.net
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj