Na vsebino

Testiranje od danes plačljivo

Hitro testiranje na koronavirus odslej ni več brezplačno za vse. Na točkah za testiranje, ki bodo zdaj še ostale tam, kjer so, bo treba dokazati, da test potrebujemo za delo in bo zato brezplačen.

Vlada je v petek spremenila uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z novim koronavirusom, s čimer na novo določa dejavnosti, za katere bo tudi v prihodnje stroške hitrega antigenskega testiranja poravnaval državni proračun.

Za zdaj se bodo zaposleni testirali kot običajno – enkrat tedensko in brezplačno, je za Radio Slovenija poročal novinar Robert Škrjanc. Gre za gostince, učitelje, vzgojitelje, trgovce, frizerje, taksiste, zaposlene v igralnicah, in kongresnih dejavnostih, izvajalce vzgoje in izobraževanja na področju verske svobode, zaposlene v zdravstvu in socialnovarstvenih zavodih, torej vse, ki jim je z odloki vlade določeno obvezno testiranje. Da so upravičeni do brezplačnega testa, pa bodo morali dokazati s potrdilom delodajalca, iz katerega bo pravica razvidna.

Za vse druge, ki na primer hitri test potrebujejo za obisk hotela, gostinskega lokala, kulturne prireditve ali pred prečkanjem meje, pa bo ta plačljiv, veljal pa bo le 48 ur.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj