Na vsebino

Včeraj dva nova primera okužbe in brez smrtnih žrtev

Včeraj sta bili po 738 opravljenih testih potrjeni dve novi okužbi z novim koronavirusom. Dan je minil tudi brez smrti bolnikov s covidom-19. Na intenzivni negi se ne zdravi nihče, v bolnišnici pa ostaja šest ljudi.

V Sloveniji je bilo skupno opravljenih 84.869 testiranj, potrjenih pa 1488 primerov okužbe z novim koronavirusom. Doslej je umrlo 109 okuženih, 293 pa jih je uspešno prestalo bolnišnično zdravljenje.

Z jeseniške bolnišnice so sporočili, da so včeraj ponovno vzeli brise zaposlenim in bolnikom na gastroenterološkem oddelku, kjer je bila v ponedeljek ugotovljena okužba pri enem od pacientov. Okuženi bolnik je bil premeščen na infekcijsko kliniko, brisi pa so bili odvzeti vsem, ki so bili z njim v stiku. Vsi testi so negativni, testiranje pa bodo v jeseniški bolnišnici predvidoma ponovili čez teden dni.

Danes so bili vzeti brisi še 12 zaposlenim, ki so bili prvič brisani v petek in niso bili v stiku s pozitivnim pacientom. Izvide v Splošni bolnišnici Jesenice pričakujejo pozno popoldan.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj