Na vsebino

Včeraj potrdili 37 okužb z novim koronavirusom

Na podlagi 937 testov so v četrtek potrdili 37 okužb z novim koronavirusom po državi. V Hrastniku so v četrtek vzeli štiri brise, od tega dva v tamkajšnjem domu starejših. Pri enem oskrbovancu doma so potrdili okužbo.

V bolnišnici je 18 bolnikov, od tega trije ljudje na intenzivni negi. Iz bolnišnice so bili izpuščeni štirje ljudje.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v Sloveniji 213 aktivno okuženih oseb. Do sedaj je bilo skupaj potrjenih 2369 okužb, umrlo pa je 129 bolnikov s covidom-19.

Od izbruha okužbe v hrastniškem domu okuženih 50 stanovalcev in 11 zaposlenih

Trenutno je aktivno okuženih 28 stanovalcev v hrastniškem domu in pet zaposlenih.

Kot so danes sporočili s hrastniške občine, je bilo skupaj z novim koronavirusom okuženih 50 stanovalcev in 11 zaposlenih. Doslej je umrlo devet stanovalcev tamkajšnjega doma za starejše občane, ki so imeli covid-19.

Od izbruha okužbe 10. julija do danes je v domu ozdravelo šest zaposlenih in 13 stanovalcev, ki so bili okuženi z novim koronavirusom.

V Domu starejših občanov Novo mesto brez novih potrjenih okužb

V Domu starejših občanov Novo mesto pri četrtkovem drugem testiranju 57 stanovalcev negovalnega oddelka in 13 zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženo sodelavko in so po potrditvi njene okužbe ostali doma, niso odkrili okužbe z novim koronavirusom. Dom sicer ostaja zaprt za obiskovalce, če ne bo sprememb stanja, bodo obiske vnovič dovolili predvidoma po 24. avgustu.

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj