Na vsebino

Vina Škof z dodatno ponudbo vrhunskih vin v Hiši dobrot Bele krajine

Andrej Škof je leta 2014 po mami prevzel domačo kmetijo in si zadal mnogo projektov, ki jih s svojo marljivostjo in navdušenjem uspešno uresničuje. Najprej se je odločil, da poveča površine vinogradov na kmetiji. V začetku jih je bilo okoli dva hektarja, ob vsakoletnih širitvah pa danes obdeluje pet hektarjev oz. 21.000 trt na Boldražu in bližnji okolici. Okoli 4.000 trt ima tudi v najemu, saj večina sosedov opušča oziroma znatno zmanjšuje svojo vinogradniško dejavnost. Pri opravilih na kmetiji mu aktivno pomaga mama Marija Škof, vsestranska kmečka ženska in izkušena vinogradnica, ki je bila 2021 izbrana za slovensko kmetico leta in še vedno najraje dela v vinogradu.

Andrej večino grozdja proda v bližnjo KZ Metlika, katere glavni dobavitelj je, preostanek pa predela doma v vino za prodajo.

V ponudbi ima bela vina: Belokranjec PTP, rumeni muškat, kerner, kraljevina ter rdeča: Modra frankinja, metliška črnina PTP in Portugalka.

Leta 2017 je kupil tri originalne glinene gruzijske amfore in jih vgradil v tla pred kletjo. V njih vino neguje šest mesecev. Hramba v amfori da vinu značilno aromo in oranžno barvo. Sedaj je cuvee Amphore Grand Blanc Delium na voljo tudi v Hiši dobrot Bele krajine, poleg ostalih dveh novosti iz Škofove kleti: Van Gogh's Mighty White in Van Gogh's Mighty red, ki prepričata tako z vsebino kot tudi z embalažo.

Vir: Zavod Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj