Na vsebino

Začel se je 11. Lacknerjev teden kulture vina

Foto: Društvo vinogradnikov Metlika
Foto: Društvo vinogradnikov Metlika

V predavalnici Bara Liber so je včeraj pričel že 11. Lacknerjev teden kulture vina. Letos bo izobraževalni teden za vinogradnike, ki ga tradicionalno organizira Društvo vinogradnikov Metlika, potekal do sobote, 26. februarja, program pa bo kot običajno vključeval aktualne strokovne teme.

Metliški vinogradniki na predavanja povabijo predavatelje, ki spregovorijo o aktualnih temah in predstavijo najnovejše dosežke na raziskovalnem področju tako v vinogradništvu kot v vinarstvu. Gre za strokovnjake, ki jih sicer vinogradniki nimajo priložnosti poslušati, znanje, ki ga udeleženci pridobijo na njihovih predavanjih, pa je dobrodošlo tako za profesionalne kot ljubiteljske vinogradnike in vinarje.

Izobraževalni teden je včeraj odprl predavatelj Nicolas Nève, tehnični svetovalec za enologijo pri mednarodni družbi Laffort za Vzhodno Evropo. Nève sicer prihaja iz Lyona, kjer je zaključil magistrski študij agronomije in se ob delu specializiral za enologijo. Na predavanju je predstavil nove trende pridelave belih svežih vin in rosejev. V sredo bo sledilo predavanje dr. Katje Šuklje in Guillaume Antalick o vplivu talnih dejavnikov na aromatiko vin. V četrtek bosta Ivanka Badovinac in Andrej Martinčič predavala o tolerantnih sortah, v petek pa bo Nina Miketič vinogradnike in vinarje spoznavala s skrivnostmi trženja, spletne trgovine, promocije in socialnih omrežij.

Letošnji Lacknerjev teden kulture vina bodo v soboto sklenili z vinogradniško-vinskim izletom, na katerem si bodo ogledali Vinsko klet Emino, Vinsko klet Šekoranja in Vinsko klet Pinterič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj