Pogovarjali smo se s Kristjanom, ki že nekej cajta ni Kristjan. Izpisal se je iz Cerkve. Sej se je od malega znalo, da je antikristjan, ki je skus nosu dolge lasi i poslušal satansko roštanje i dretje. True slam Bajuk.

Ki si ti fse špilau?

Ja prvo sm začnu v tem metliškem, Mephistophelian, to smo začeli, neznam ene 2009, ja, Vladič, Rento, Deni i en Podgurc na bobnih. I tu smo začei, 2012 smo meli prvi špil i pol sm ozačeli malo s koncertih i tak. Album delamo že od undej haha. Tak da je še f povojih, morda še kako leto, dva pa bo. Kam smo najdlje pršli, neznam, Nemčija pa isto MetalDays pa take festivale smo obrnli čez. Pol sm pa šu v WITHIN DESTRUCTION. Eno 2015 so mi pisali, oziroma že malo prej, ki so rabli kitarista, ne. Sm ja sm reku, pizda, kje mate vaje? So rekli Jesenice, pa sm reku ni šans, da se v Jesenice furam i sm skenslau. I pol oni objavijo kao da majo turnejo en mesec, 2016, februara. Ja gledam, stari to je en mesec, lej kere države, top šit, sm jih pozvau i reku, če rabijo še skus kitarista, ja bi šu na turnejo. I oni itak itak, rabimo. Ja sm mislu da bomsmo na turneji, pol sm pa ostal i od undej je šlo pol tam kej je.

Zdej si pr njih nehau špilat, s čim zdej kradeš bogu dane?

Ha nč, na šiht hodim i zdej sm zamenjal kitaro za sinitič i probavam nek trep, nek čil, lofi, še sam neznam. Učim se nekej vmes sproti.

Dosti o tebi, zdej gremo na Radovico. Na kaj si najbolj ponosn pr Radovici i Radofčanih?

Jebemti ej... Na ljudi. Tam so najbulji ljudi. Fsak je poseen, fsak je svoj, radi pijemo, radi se družimo, dost smo povezani i to je to. Pr gasilnem domu mamo tropino...

Ja to skus menjam za Pokalindo...

Jebate, ne moreš to menjat, pičku mater. Tropina je rokenrol, ferej smo meli glih prižig lučk, tak da smo se malo nažvižgali. Al mogli mso buljo promocijo naredit, blo nas je 6, 7. Mamo dve kafane, tak da da. I cerkvo mamo. Tak da cerkva i kafane, kaj češ drugega.

Kaj se kak po domače reče Radofčanu?

Radovc. A pr nas duma smo Pri Kalčevih. Nekar me vprašat zakej.

Kulko je partizanof na Radovici?

Pizda, nimam pojma. Kako je to fprašanje?

Ja, ki mate Vaško stražo, proti komu se pa borijo pol?

A jebote Vaška straža, uni so nas več opljačkali nego migranti, stari. Vaška straža, jebote, od njih bi mi rabli stražo, opljačkali so fse, kaj se je dalo.

Vidiš, da bi rabli partizane. Nego, kaj je res, da znajo Radofčani smo f krogu plavat?

Ni res. Lahko se fšasih pripeljemo i do Kope i se tam navučimo normalno - i naravnost i nazej, ne. Šterne se ne uporabljajo več na Radovici. moreš kdej prit gor pa pogledat, da boš znau.

A hodu sm fčasih fuzbal igrat gor s Kržefčanih.

A mi smo nehali igrat fuzbal i pit smo začeli i ni več športa.

Kaj bi blo treba naslednje zrihtat na Radovici?

Pizda ej... To igrišče skus rihtamo... Kaj bi lahko zrihtali... A neznam, lahko še eno kafano odpremo, nikdar dosti kurac.

Ob kulkih se morejo radovški šulari al pa dijaki zbudit, če nčejo zamudit prve ure?

U bogtejeba, to sm več pozabu. A dobro, 15 minut je dost do Metlike, a do Novega mesta je pa že malo huje. Ko sm ja hodu, moreš pol še čakat bus v Metliki pa pol čez... a mi smo i dosti štopali. Punce so se mogle zbudit ob 4 vjutro, a duma prideš ob 6 zvečer. Blo bi dobro da ni več tega, a zdej se morem za šiht zbujat ob 8, 9, pičku mater.

Kdu je največja legenda v zgodovini Radovice? Je kak znan človek iz radovice razn tebe?

Hahahah razn mene... A bog te jeba, ej... Uff, mamo dost asof gor, al mi ne pade na pamet zdej.