Vloge: Dario Županof, Tejka Družbenodejavna

Dario Županof: Znate kaj, fse opčine so že mladim prijazne, kaj ne bi i mi našo Repičevo drago nardili mladim prijazno. Matejka, kaj ti znaš kak se to naredi?

Tejka Družbenodejavna: Nek kaj, to maš enih devet točk i moreš fse izpolnjevat fsako leto. Smo kaj mi to rabimo, sej mladih ni, uni ki pa so bi pa smo pravocirali.

Dario Županof: Kaj ma veze, ak majo f Kurdogradu certifikat, ga rabimo i mi. Kaj mormo naredit?

Tejka Družbenodejavna: Ja kaj, to kaj nas prosijo že skus: bulja stanovanjska politika za mlade, mobilnost mladih, izobraževanje, zaposlovanje mladih, informiranje i organiziranje mladih, vključevanje mladih v politiko i načrtno obravnavanje mladih na občini, sej ti fse piše na intrnetu.

Dario Županof: Ha nč, mobilnost kljukaj - mamo kolesarnice, izobraževanje kljukaj - bomo dali 6 štipendij, zaposlovanje... bomo se zmenli za nove firme, smo da ne bojo delafcov krali po Kolpi i Kometu. Informiranje i organiziranje kljukaj - sej majo une Rezance cajtinge, kaj jim rabi več. Stanovanja bojo, ko bojo zaposlitve, to se bo več samo zrihtalo. Nč, ostane nam smo še ta politika i te pizde materne. Smo ak damo mladim, da si sami izberejo predstavnike to bojo sami hašišari, alkoholiki i drogeraši pršli notr - ne rabimo takih bedastoč.

Tejka Družbenodejavna: Bom ja raspis nardila, bomo meli Odbor za mlade, kaj nam je to - fsakemu damo 50 evrof na sejo i bojo tiho. I še za fsak slučaj bom napisala, da se njihovo mnenje ne rabi upoštevat.

Dario Županof: Smo da ne boš preveč javno ta razpis nardila, da se nam ne bojo prijavljali neki pankeri i antikristi.

2 tedna kasneje

Dario Županof: Pizdu mater Matejka, lej kulko ljudi se je prjavlo, pa to ni res, fsako društvo bi svoje ljudi. Ja nem zarad tebe ostajal po šihtu še na sestankih z mladih, kdu bo pa trtje obdeleval?!

Tejka Družbenodejavna: Jebemti, ja sm se res trudla, da ne bi nihče znal za to. Kulko jih bomo pa vzeli?

Dario Županof: Pa kaj ja znam, ja sm mislu, da se bomo enkrat dobili i da bo to to, kljukica na seznamu... A kaj ene 7 jih bomo vzeli, Pa dej uno iz Kluba belih študentof za predsednico, ona bo to držala pod kontrolo. 3 dej iz vasi, i 4 iz mesta, pa dej še enega od unih pankerof i antikristof, da ne bojo odmah začeli pizdakat. Ti jim javi kdu gre notr i pol čakamo 3 leta i valda nebo noben skužu, da ni blo nobene seje, pol bo pa valda kdu drugi župan več enkrat.