Še ta mesc ostajam pri tej limited edišn verziji naslova, zakej naslednji je vprašanje, če bom lahk šla sploh iz občine. Zat sm i poletje maksimalno izkoristla i nč bla duma. Švico sm zamenjala za morje i morje opet za Švico. Konc julija je poteklo pu leta od kaj sm prebolela un virus, ki se mi ga neda omenjat, kaj je pomenlo, da se morm spet testirat, če čem it kam. I zamisli, da ti 28. poteče i 29. potuješ, i kaj boš? Testirau se boš za 60 frankof. En dan te loči od kužnega i če bom preveč misli zdej posvečala temu dogodku, lahk naslov spremenimo v KAJ ME JADI.

I kaj češ, daš un dnar, nihče te ne pregleda na meji i greš čez dva dana na morje. Vrh turistične sezone. Ti maš pa še nohte i je taka gužva, da rabiš od doma do nohtov 1 uro i za nazej se 4x zgubiš, ki greš po nekih bližnjicah, ki jih očitno turisti bul poznajo ko ti. Pa načeloma porabim 10 minut, da pridm do moje naillady. Dobro i to smo rešli, a treba se je i testirat spet, da pridš čez mejo. Zdej vi ste že fsi imuni na te palčke, ja bi si pa še enkrat eno not porinla, ko jo vzame vn, kak me nos srbi.

Ondej smo čakali na vrsto zihr kako uro. Morda se mi tu bolj dopade sistem, da se naročiš i prideš točno na uro… čepraf, če neznaš, da se testiranje ne izvaja v neki xy lekarni v Brigu nego na neki točki zraven Aldija i si ti vzameš lepo čas i srkaš uno čudno kafo z mlekom, ki je bla fse drugo ko kafa z mlekom i pridš 2 minute pred testiranjem v lekarno i ti reče gospa: uh, dass machen wir aber nicht hier, sondern neki bogu za nogu, v njihovem narečju, ki ga še sami nerazumejo i geplaš na blef, pol je morda bulji ta sistem kdu prvi pride, prvi melje. Un dan je bla res gužva v Metliki f testirnici. Da sm z možganih na off je vrjetno fplivalo na mojo odločitev, da si oblečm na trideset stopinj črno oblekico, đabe mi te kratki rokavi. Uno sonce je tak pržlo, da sm nekaj cajta razmišljala al da plavam čez Koupo, alpa sploh negrem na morje, zakej ja sm i una vrsta ljudi, ki ma rajši zimo, ko poletje, mrzi morsko hrano i kumej čaka na zimo, sneg i božične komade.

Ko smo že pr morski hrani, kera je najbulja ribica? Svinjska ribica! Končno obavimo i to testiranje i krenemo na morje, kak smo se izognili koloni na Vinici ne bom rekla, ki so nam vrjetno fsi turisti, ki so nas spustili jebali mater. Se opravičujem na grdem izrazu. I pičimooo, končno, te prigode iz morja ne bom pisala, ki bom pol mogla naslof spremenit.

Sosedom se je otroški šotorček zlomu, tak da ga niso nazej damuh vlekli nego pustili malo večjemu detetu, ki mu je blazno praf pršla senca - meni. Kak se je sonce premikalo, tak sm si ja šotorček obračala i križanke reševala. Da sm malo plavala i dobro jela je potrdla vaga, ki mi je dala 4 kile gor. Valej surla. Al dobro poletje gre h koncu i samerbodija več ne rabim.

Avgust se bliža septembru, za ene se spet šula začenja. Še zdej me premrazi besedna zveza prvi septembr. I zamisli, prvič po neznam kulkih letih mam ja še skus počitnice. Tu morm priznat, da mam sicer počitnice od kaj se je ta virus era začela al uno, uradne mam še en mesc, juhu. Ja te počitnice jemlem res na 100 posto, sz tem se valda strinja i moja naillady. (Mora, da je res supr dok jo že drugič omenjam). Kaj čem povedat je to da izmed nula obveznosti, ki jih mam si nemorm zapomnit enega datuma i ene ure. Zat je pa ona mela že dvakrat enourno pavzo i je lahk nč delala.

Še dobro, da sm hodila v Ljubljano na brucovanja prva tri leta srednje šule i lani na seosko brucovanje, ker jih zdej več ni. Ja sm svoje prežurala #starakoka.

Tak kak sm gor napisala sm morje zamenjala spet za Švico, če me fprašate kaj mi je tu tak lepo, vam bom sam rekla, da bul ko sm stara koka, rajši mam mir. I oprosti Metlika, al letošnje poletje, ko sm bla glih desetkrat f tvojem osrčju, mi je blo dosti lepše, al to so krivi ljudi, ne ti. Zarad pravih ljudi pa še skus prihajam f tvoje osrčje, ni fse tak sivo. Počasi se navajam na ta način života tu, ko grem vjutro f trgovino rečem mimoidočim sali.

A pa še to, navdušena sm, da te tu baš fsak pozdravi, fsi al se nasmejejo alpa sali. Malo manj sm navdušena nad količino prehodov za pešče, ki jih do zdej nism baš kaj dosti vidla. Tu sam greš na cesto i če te auto zgazi nerabiš več nikdr delat, ki boš dobu tako odškodnino.

F trgovini trgofke nerazumm nč i fsakič, ko reče znesek pogledam kaj piše tam na ekrančku i jim zaželim auffiderzejen, da jim malo namignem, da nism njihova, ki če bi bla njihova bi rekla merci i druge besede še nism razčlenla, kaj točno rečejo al nekak filmon al nekej takega. Sej če rečm to pod masko se še dobro čuje i lahk njo krivim, da ni prava izgovorjava. Našla sm i ceneje paprike i oddelek z Argeto pašteto, Cockto i Vegeto. I itak, da sm kupla srečko i dobila dvakrat po 5 frankof! Dada, naslednjič grem igrat loto.

Počasi bo to fse kaj vam mam za povedat, spet sm nakladala i nč pametnega nism povedla al to sm vam ja. Upam, da ste fsi lepo začeli septembr, šolarom pa želim lep začetk novega šolskega leta, čim manj digitalnega, ipak morete doživit to obdobje za zvezkih, ne pa ekranih. Ki ko potegneš črno, kulkogod paše ležat f pojstli do dve minute do osmih, dremat pred ekranom do desetih, najlepše i najbolj efektivno, fsaj ja tk pravim, je šola tak kak smo je bli vajeni do predlani.

Se vidimo, ko se vidimo!