Uh, težek vikend je biu za nami i še težja glava od tulkega špricera, al nismo pozabli kaj se nam je zgodilo. Teku je nov teden, dan za danom i fsak je v svoji glavi koval plan kak bo naš nasledni korak. Zadnji cajt je bil, da se končno dobimo i svoje plane hitimo na mizo. Dobili smo se odma nasledni vikend, isti dan i isto vuro. Skrivne poti so vodile na Breg, v bunker pod zemlo. Za skrivno lokacijo zna jako malo ljudi. Tak je i praf, ki tam se zbirajo ustanovitli Velke Metlike i sklepajo jako važni posli, to ni za fsakega.

Na sredi mize smo položili najdeno listino, okuli nje pa domače dobrote. Brez vina i finih paričkof se je težko bilo kaj zmenit. Prvo smo mogli iz stare listine prerisat točne meje Velke Metlike na nof papir. F Partneru smo vzeli največji plakat i jako natančno prerisali meje. Meje Velke Metlike potekajo točno od Osilnice do Rakofca i na drugi strani od Koupe do Gorjancof. To je biu začetek. Originalno listino smo dali v okvir i še dns krasi steno v bregofskem bunkeru.

Dalje smo mogli dorečt osnovna pravila, ki bojo veljala v Velki Metliki. Vzeli smo nof papir - ajde naj vam bo, račun iz kafane smo okuli obrnli - i glavni zapisnikar je po alinejah zapisau zasnovo, ki se nam je plela po glavah ceu teden:

Metliška banka – to je nujno. Rabimo svojo banko, da bo dnar meu kam it, a i o domači valuti se je debatiralo, padali so predlogi: “metliški krokar”, “ruzanc” al pa čist po domače “dnar” to se bo še točno določlo pr nadalnih sestankih.

Odcepitef i kontrolne točke na mejah Velke Metlike – fsak ki bo hteu čez naše območje bo mogu plačat karto za v Velko Metliko. Karta bo koštala okuli 8330 metliških krokarof al pa ruzancof al pa dnara. Na karti bojo narisane turistične znamenitosti i napisani ponudniki hrane, pijače i prenočišč. Fsak gost, ki bo hteu čez naše ozemle bo dobu dovolilnco i štempl od Velke Metlike, da se bo lahk prosto gibau i uživau pr nas.

Metliški zid na meji na Gorjancih. Metliški zid more bit trikrat večji od kitajskega i gor bo stala metliška straža.

Zrušit črne gradnje i izselit ljudi, ki delajo probleme, zat ki problemof v Velki Metliki nečemo, razen problemof za une ki bojo glavni, glavni morjo met skus probleme.

Metliška milica – miličnike bomo rabli, da bojo delali red. V Metliško milico bojo poslani samo dobri i pošteni ljudi, taki ko so Metličani. Metliška milica bo f pravi službi ljudstva i delali bojo fer i fse za dobrobit Velke Metlike.

Vlagali bomo f turizem i poljedelstvo. Od Kota do Osilnice bojo glavne točke f turizmu. Glih tak bo fse kaj lahko zraste na vrtu legalizirano, to pomeni, da bo i dosti dnara na ta račun steklo v metliško banko. Poglejte si smo kak turizem v Amsterdamu cveti, posebej takrat ko rastejo tulipani. Ali pozor! V Velki Metliki nečemo masovnega turzima, ki ga igrajo f Podzemlu - tega v Velki Metliki ne bo. Niti f sanjah se turizem nesmi obrnt proti interesom Metličank i Metličanof i ne obratno, da se bi prebivalstvo moglo prilagajat turizmu.

Opet je blo pet špricerof preveč, pa smo se zmenli, da se tukej fstavimo i nadaljujemo drugič. Zasnovo smo prpravli i plan je treba še do potankosti dodelat. Sej ni treba fse na enkrat, zat ki za kvalitetne stvari si je treba vzet več cajta. Kaj smo pustili za drugič, pa bote lahko prebrali šele v naslednji številki, zat ki smo že zdej preveč povedali. Tak ko se spodobi, smo večer zaključli podobno ko i prejšni vikend - sz špricerom.