Nedolgo nazej, tam okoli avgusta 2017 so se začele za svojo reko Kruščico začnele borit ženske iz istoimenskega kraja zravn Viteza v Bosni i Hercegovini. Mislim res so se začele borit - zabarikadirale so must, da bageri niso mogli prit i pol so tam držale stražo 500 danof i 500 noči. Parkrat so jih pršli i policaji s pendrekom pretepst. Na koncu jim je uspelo i privatne mini hidroelektrarne - to pomeni, da ti celo reko dajo f kanal - tam še zdej ni, niti ne zgleda da bo.

Borijo se i v Albaniji v selu Kotë za svojo reko Shushico, ki jo čejo Avstrijci spravit f kanal, da bo 5 let delala malo elektrike, pol bo pa vmrla, ko poteče koncesija. I tam jih tepejo policaji. Al jih i zebe, zato jim morejo neki zahodnjaki pošiljat jakne. Borijo se po celem balkanu, fsako drugo rekico bi radi zabetonirali.

Od marca letos, ko je ministr Brezvizjak za uničevanje okolja predstavu spremembe zakona o vodah, se i v naši širši domovini bije en hud boj. Na eni strani se je znašla ekipa, ki jo sestavljajo narava i delavno ljudstvo, na drugi so kravate i kapital. Zmagovalce in poražence na nacionalni ravni bomo določli naslednjo nedeljo, 11. julija na voliščih. Razlike med našo borbo i odzgorej opisanih borbah so dve. Ena je, da mi lahko zavrnemo škodljive posege na nacionalni ravni, dok se tam morejo borit fsako selo posebej. Druga je, da mi še zaenkrat ne rabimo zmrzevat na dostopnih točkah do rek i jebat mater nč krivim ni dolžnim bageristom i tepst se s policijo.

11. 7. smo meli referendum. Ja, čist t prau referendum, k smo si ga državljani priboril, da dokažemo unim tm zgorej, da nm ni čist useen, kako zamahujejo s svojimi čarovniškimi palčkami in sami odločajo o prihodnosti naše narave, naše vode, tistega, kar pripada NAM.

Morm vs pohvalt: po tisti graji v majevskem Ruzancu, smo v Beli krajini nabral kr nekej podpisov. Res je, da so se Črnomalci odrezal precej bolš, ampak zdej smo tuki in jokat za nazaj je brezveze, poleg tega pa Črnomaljci itak spuščajo greznico v Lahinjo (dobro niso fsi isti, uni ki niso občina je po navadi ne zlivajo v Lahinjo, naj jim bo).

Gospodična Rega al nekej, a malo i Verant