Ta mesec je nadoknadu fse dogajanje od začetka leta pa do zdej. Bar meni. Prejšnji mesec je biu tak izčrpajoč, da mi je sfalilo energije, da bi spisala kak dobr verz za v cajtinge. Moji zvesti bralci ste to opazli. Zat ta mesc sploh neznam, ki da začnem. Nejbulje, da kr po vrsti. Po naporni maturi i še bulj napornem sprejemnem izpitu za na faks, ki se je zgodu sredi tabora v Podzemlji, f kerem sm bla mentorca eno 50im glavam dce i še komu, se je nadaljevalo pestro dogajanje i v julij. Kaka prigoda od tam morda ker drug mesc. Pungart je spet zažaru i prvabu pouno navijačof, igralcef, obiskovalcef na svoja igrišča. A to seveda brez ekipe 14ih članof ne bi uspelo. Ampak o tem bo valda kdu drug pisau, ki ja mam zdej samo smetano za povedat.

Med ekipami je bla i Ruzanc ekipa, ki pa je mela Podgurca f svojem moštvu. Ja sm se mogla 10 let borit i aktivna bit pofsud, da sm si zaslužla laskav nazif Ruzanka medtem, ko je on to osvoju v parih danih. Verjetno zaradi tega niso zmagali oni, nego Pungart dečki. A lej ga zlomka, Kurdistanc je biu v metliški ekipi i sžnjo zmagau. Prvič v zgodovini Metlike so skupej držali Ruzanci i Kurdistanc, da bi ja to zasledila. Je pa res, da to ni moje področje i sm takrat prvič bla pozorna na to. Zdej ak se je vrnu nazej f Kurdistan neznam, morda je i on postau Ruzanc. On bi bar zasluženo. Al to ni fse. Na turniru so se i srečke prodavale, izmed vseh dobitkof je biu en sam bon za mesno ploščo. Če ste bli na dogodku ste vidli, da so prodajalci srečk hodili cel dan okuli i na vlko prodavali, s tem čem povedat, da je blo dobitkof res dosti. I kaj ni nejbulj zvesta veganka Metlike pa čak i Bele krajne izmed fseh dobitkof dobila glih bon za mesno ploščo. Večja šansa je, da bi dobila glavni dobitek, ko pa veganka mesno ploščo. Morda ji kaj vesolje sporoča. A i glavni dobitek se je podelu i srečnežu so se vrjetno oči zarosile ob misli, da bo s Kolpasanovo banjo lahk zaslužu i 150 evrof. Nova pravi naj bi bla 226 evrof, ki je našu to cifro pa neznam. Oglas najdete na njegovem fejzbuk profilu. Aha, da ne pozabim, ekipo iz Domžal smo kupli sz krofom i jih čuli navijat v finalu za Pungartčane, kljub temu, da je bratranec kapitana igrau nasproti našim. Malo je manjkalo, da bi se navučili himno antikristof, ale aleee aleee aleee so več začeli mumljat.

Žopan ni mogu prit na ta dogodek, ker je žau dopustovau, je pa zat pršla podžupanja, ki je organizatorom praf zares pihala na dušo, po mojem mnenju pa i baš zasluženo. Moderator jo je fprašau jako delikatno fprašanje, če ga niste čuli pa ti šment.

Isto, če vas ni blo vam je lahko sm jako žau, tako energijo, ki smo jo un dan doživeli je že dougo nismo i še bar eno leto nebomo.

Al dobro, nadaljujemo z mojim prenovljenim naslovom. Se spomnete, ko sm vam pisala o popotovanju do kraja Bogu za nogu, ki živim i da do tam traja pot prbližno eno vuro pa še malo? Pred parimi dani sm potovala iz Brnika pa v dijasporo f Cirih (kak bi rekli Slovenci) i pot do tam je trajala isto samo eno vuro. I meni zdej to negre v glavo. Kak sm lahk ja za eno vuro duma, a lahk sm pa i za eno vuro pa deset minut f Cirihi. S tem naj se kak geograf ukvarja. Htela sm povedat, da ni bistvene razlike niti f poti, niti v ljudih, ko pridš v Visp alpa v Metliko. Tikva, Rožle i še par klasičnih Metličanof, ki si jih do zdej vidu pofsud v Metliki, videvaš zdej i tu. Na balkonu od stanovanja je nalepka “Metlika dok ne vmrem”, praf idilično alpa i ne. Tak da domotožja ni. Vino sm Šturmovo sz sabo prnesla zakej em nimam dnara za švicarska vina i em znam da je Šturmovo daleč nejbulje. Sori drugi vinarji. (Valda bo pal kak sponzorski liter)

Vmes sm začela razmišlat o alternativi, če ne bo iz faksa nč, glede na to, da sm dala za 3 paprike 4,60 CH, beri frankof, sm razmišljala, da pr dragemu postavim eno tri visoke grede na teraso i sadim paprike i paradajze. Jebate zamisli koji biznis, od paprik bi živela! Paradise!

I zdej, kaj ma Švica kaj Metlika nima? Alpa kaj ma Metlika česar Švica nima?

Zasebnost.

Uh kak je lepo, ko nihče nezna kdu si, kaj si alpa zak si i nima nč za povedat o tebi.

Plus minus te Metličani, ki so tu i so vrjetno bli v prejšnjem životu glavne babe v perišču i tam prale i divanile od jutra do mraka.

Lep pozdraf iz dijaspore.