Na vsebino

10. Martinov pohod po obronkih Semiča

V oblačnem sobotnem jutru se nas je zbralo čez 70 pohodnikov, čeprav vremenska napoved ni obetala takega začetka pohoda. Ob igranju semiške godbe na pihala so potekale formalnosti prijave pohoda. Presenetila nas je tudi semiška folklorna skupina z nekaj plesi. Sledil je nagovor predsedenika PD Semič. Nato smo se odpravili proti izviru Krupe, kjer so naše članice pripravile dobrodošlico - pogačo, čaj, piškote in še kaj drugega.

Po ogledu nove brvi čez reko, smo pot nadaljevali do Črešnjevca do Sonje, kjer smo zapravili prvi bon za pijačo.

Ogledali smo si tudi partizansko bolnišnico Topolovec. Pot nas je v nadaljevanju vodila do Gradnika, kjer smo pomalicali topel, predvsem pa okusen golaž naših kuharjev, članov PD Semič.

Sledil je vzpon do Osojnika, kjer nas je zopet pričakala vmesna postrežba domačih dobrot Lukčeve domačije. Odpravili smo se proti Smuku, vendar na Smočki luži novo presenečenje – pogostitev našega člana Aleša.

Po vzponu na Smuk, kjer smo si ogledali celotno traso našega pohoda, je sledil še spust do Stare lipe, kjer smo ob slastni pečenki zaključili naš pohod.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj