Na vsebino

Belokranjski borci z odličji na svetovnem prvenstvu

Od 13. do 15. novembra je v mestecu Montecatini (Toscana) v Italiji potekalo uradno odprto amatersko svetovno prvenstvo v kickboxingu po pravilih K-1, pod pokroviteljstvom najbolj znane organizacije v tem športu na svetu in sicer japonskega K-1. Tudi naši Belokranjci iz kluba tajskega boksa »Muay Thai Gym Gladiator« so se udeležili tega prvenstva.

Ekipa je bila v sestavi:
Nastasja Koca (nastopila v kategoriji kadetinje 13-15 let, nad 56 KG, light contact) – 3. mesto
Samo Petric (kadeti 13-15 let, nad 70 kg, light contact) – 3. mesto
Jaka Šujica (člani 18-40 let, do 63 kg, full contact) – odstop
Robert Grgurić (člani 18-40 let, nad 95 kg, full contact) – 2. mesto in
Petrit Izairi (trener)

Že na žrebu naša ekipa ni imela sreče, a vendar so trdi treningi in zagnanost cele ekipe dosegli svoje. Pod strokovnim vodstvom izkušenega trenerja je Samo Petric v svoji kategoriji osvojil bron, Nastasja Koca prav tako bron, Robert Grgurić pa je v finalni borbi proti evropskemu prvaku izgubil in tako osvojil naslov vice šampiona. Jaka Šujica pa je moral zaradi resnih zdravstvenih problemov žal odpovedati nastope. Trener in ekipa so na splošno zadovoljni z rezultati, a jih to ni zazibalo v spanec in trdo trenirajo naprej.

Vir: Muay Thai Gym Gladiator

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj