Na vsebino

Kolajna za Tino Šutej na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki

Tina Šutej je postala evropska podprvakinja v skoku ob palici, srebrno kolajno si je priborila s preskočenimi 470 cm v prvem poskusu. Dvaintridesetletna Ljubljančanka, ki jo trenira Milan Kranjc, je v Torunj pripotovala z drugim izidom sezone, s preskočeno končno višino pa je izenačila svoj najboljši dosežek sezone ter Sloveniji priborila kolajno na dvoranskih prvenstvih po dvanajstih letih. Postala je šele sedma slovenska atletinja s kolajno na dvoranskih evropskih prvenstvih.

Tina Šutej je na svojem petem dvoranskem evropskem prvenstvu začela dobro, saj je bila na 435 cm uspešna. Sledil je ponesrečen poskus na 445 cm, enako kot višino 455 pa je Ljubljančanka, ki tekmuje za celjski Kladivar, preskočila v drugem poskusu. Ko je 460 cm in 470 cm preskočila v prvem poskusu, je dolgo kazalo, da bo postala celo evropska prvakinja. Toda Švicarka Angelica Moser je najprej višino 460 cm preskočila v tretjem poskusu, na 475 cm pa je bila uspešna v drugem in si po ponesrečenem poskusu Tine Šutej na 480 cm priborila naslov evropske dvoranske prvakinje. Bronasto kolajno sta z dosežkom 465 cm osvojili Britanka Holly Bradshaw in Belorusinja Irina Žuk.

»Občutek po prvi članski kolajni na velikih tekmah je izjemen. Ko sem na podelitvi gledala zastavo, so me kar malo oblila čustva. Sanje za naprej so, da bi na podelitvi poslušala slovensko himno,« je v nedeljo dopoldne po prejetju srebrne kolajne za STA povedala Tina Šutej in razkrila tudi svoje visoke cilje v tej sezoni: »Glavni cilj so sedaj olimpijske igre v Tokiu. Zagotovo si želim izboljšati svoj državni rekord, zakaj ne bi povedala, da se spogledujem tudi s kolajno, to je moj cilj in otroška želja, ki si jo želim tudi izpolniti.«

In kako to, da imamo to novico na naši spletni strani?

Zasluga gre Petri Madronič, ki nam je včeraj napisala: "Njen oče je iz Poljanske doline, njena stara mama Marija Šutej pa je bila dolgoletna učiteljica."

Pogovor s Tino je objavljen tudi na MMC-ju RTV SLO. Z njo se je pogovarjal Tomaž Okorn: TUKAJ.

Hvala Petri za informacijo in Tini za izreden uspeh!

Vir: STA/Dnevnik

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj