Na vsebino

Lokostrelski tabor 2022

11. vsakoletni tabor Lokostrelskega kluba Paradoks je potekal med 20.-27. julijem 2022 na Svibniku.

Teden dni, ki je namenjen izboljševanju lokostrelske tehnike, splošne kondicije, pridobivanju novih znanj,... druženju in zabavi je hitro minil. Letos je bil od spremljevalnih dejavnosti naljubši dan preživet na morju. Kopanje v Kolpi pa je že uveljavljena praksa tabora kot nagrada za kvalitetne treninge.

Tokratni tabor je bil prvič mednarodni. Paradoksovcem: trenerjema (Lili Grahek, Branko Vardič) in vadečim (Anej Bahor, Žana Pintarič, Nastja Jakofčič, Nana Vukčevič, Matyaš Foršček, Stela Lazarević, Vito Dukovčič in Jerca Tessari) so se pridružili lokostrelci iz Srbije - trije tekmovalci in dva trenerja. SK Košutnjak: trener Đorđe Redža in vadeči Nikola Stefanović, Aleksa Obradović in Marija Trajkovski. SK Zemun: trener Nemanja Milovanović.

V sklopu tabora so lokostrelci 23. julija 2022 odstreljali prijateljsko tekmo 6. Memorial Svibnik 1942, ki jo LK Paradoks vsakoletno organizira v sodelovanju z ZB za vrednote NOB Črnomelj in KS Črnomelj. Zaradi raznolikosti udeležencev (starost, spol) so trenerji pripravili pravilnik točkovanja, da so bili vsi udeleženci konkurenčni. Najuspešnejši v rekordno vročem vremenu so bili:

1. mesto Nastja Jakofčič
2. mesto Nikola Stefanović
3. mesto Aleksa Obradović

Po tekmi so imeli dan odprtih vrat , kjer so vsi željni znanja pridobili brezplačno teoretično in praktično znanje o lokostrelstvu.

Trenutno najuspešnejša članica LK Paradoks Urška Čavič, ki se je ravno vrnila iz Svetovnih iger (ZDA) kjer se je uvrstila na nehvaležno, a vseeno odlično 4. mesto, je z lokostrelci preživela nedeljo. Tokrat je imela vlogo pomožnega trenerja, saj je bila sama na zasluženi krajši lokostrelski pavzi po letošnjih uspešnih zaporednih reprezentančnih tekmah, ki so se nizale ena za drugo že od aprila.

Vir: LK Paradoks

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj